Joe Biden, başkanlık yarışı için ciddi sinyaller veriyor

Joe Biden, başkanlık yarışı için ciddi sinyaller veriyor

Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday adayı olma yolunda ciddi sinyaller vermeye başladı.

Bir süredir başkanlık yarışına katılarak partinin bugüne kadar en güçlü aday adayı görülen Hillary Clinton’a rakip olacağı düşünülen Joe Biden’ın seçim kampanyası için hazırlıklara başladığı ileri sürülüyor. 

Biden, hafta sonu Demokrat Parti’de liberallerin sesi olarak görülen Senatör Elizabeth Warren ile bir araya geldi. Biden’ın bu görüşmede parti içindeki liberal kanadın aday adaylığı için tepkisini öğrenmeye çalıştığı ileri sürüldü. 

Warren’ın daha önce Demokrat Parti’den başkan aday adayı olacağı ileri sürülmüştü. Ancak Massachusett eyaleti Senatörü’nün Clinton ile yaptığı görüşmeden sonra kesin dille aday olmayacağını açıklamıştı.

Biden, 2004 ve 2008 yıllarında Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan John Edwards’ın 2008’de seçim kampanyası sözcüsü olan Kate Bedingfield’ı iletişim koordinatörü olarak ekibine kattı. Biden Bedingfield’ın ekibine katılmasına, “Benim danışmanlarımdan olacak ve ofisimize çok büyük katkılar yapacak ve Beyaz Saray’ın organizasyonlarında önemli roller üstlenecek” şeklinde açıklamada bulundu. 

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) da bugün yayınladığı makalede Biden’ın 2016 seçimleri yarışı için ‘meyilli’ olduğunu yazdı. Gazeteye bir açıklama yapan Biden’ın sözcüsü Kendra Barkoff, Başkan Yardımcısı’nın henüz yarışa girip girmeyeceği hususunda karar vermediğini söyledi. Barkoff, “Politik geleceği ile ilgili Başkan Yardımcısı henüz bir karar vermedi. Kimileri Biden’ın karar verdiğini söylüyor ama bunu ileri sürenler yanılıyor” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.