Ben Carson başkan adaylığı yarışından çekileceği mesajı verdi

Ben Carson başkan adaylığı yarışından çekileceği mesajı verdi

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan emekli doktor Ben Carson, önseçim yarışından çekilme mesajı verdi.

Carson, yarın yapılacak başkan adaylığı tartışma programına katılmayacağını çünkü seçim kampanyasının geleceğine yönelik bir çıkış göremediğini söyledi.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Ben Carson, seçim yarışına devam etmeyeceği sinayli verdi. Dün yapılan ve Süper Salı olarak ifade edilen 11 eyaletteki önseçimden hiçbir galip gelemeyen Carson, bugün yaptığı açıklamada seçim kampanyası için bir gelecek göremediğini söyledi. Carson, “Geçen akşam Süper Salı birincil sonuçlar ışığında seçim kampanyam için bir gelecek göremiyorum. Ancak ‘Biz İnsanlar’ (We the People) ana akımı devam edecektir” dedi. Carson, seçim çalışmasını ‘Biz İnsanlar’ sloganı ile yürütüyordu.

Carson, başkan aday adaylığı yarışında özellikle dış politika konularındaki yetersizliği nedeni ile çok eleştirilmişti. Bugüne kadar yapılan 15 eyaletteki önseçimin hiç birinden Carson galip çıkmayı başaramadı. Carson, bugüne kadar seçim kampanyasının başarısızlığından dolayı basını sorumlu tutuyordu.

Carson, bugün yaptığı açıklamada, “Amerika’nın sorunlarına karşı kampanyamıza maddi ve farklı yollarla destek veren insanların bu çabalarından dolayı çok memnunum, minnettarım. Benimn kampanyam finansal değil Amerikan halıkının yaralarına olan konulara odaklanmıştır” dedi.

Carson, önseçim yarışından çekildiğini ya da kampanyasını devam ettirmeyeceği yönünde açık konuşmadı. Ancak kamuoyu Carson’un bu sözlerini yarıştan çekileceği anlamında yorumladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.