Trump yüzünden Cumhuriyetçi Partiyi bıraktı

Trump yüzünden Cumhuriyetçi Partiyi bıraktı

Washington Post (WP) gazetesinin köşe yazarlarından ve muhafazakar kimliği ile tanınan gazeteci yazar George Will üyesi olduğu partiden Donald Trump yüzünden ayrıldığını açıkladı.

Bir gazeteye mülakat veren Will, “Bu benim partim değil… Cumhuriyetçi Parti adayının (Trump’ın) kaybetmesini istiyorum’’ dedi.

Will’in Cumhuriyetçi Parti ile yollarını ayırması, bugüne kadar partinin muhtemel başkan adayı Donald Trump nedeni ile yaşanan en büyük kayıp olduğu ifade ediliyor.   

Seçmen kaydından Cumhuriyetçi Parti üyeliğini sildirdiğini belirten Will, “Trump’ın Beyaz Saray’ı kazanması dört yıl boyunca dişleri gıcırdatarak (sinirlenerek) beklemek demek’’ diye konuştu.

TRUMP DEPREMİ DURACAK GİBİ DEĞİL

Trump depremi Cumhuriyetçi Parti’de kolay kolay geçmeyecek görünüyor.

Ohio eyaletinin Cleveland şehrinde 18 Temmuz’da başlayacak olan 4 günlük kurultay öncesi Cumhuriyetçiler de Trump’ın alternatifi bulunmaması durumunda başka kopmaların da yaşanacağı tahmin ediliyor.

Halihazırda Trump yerine başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’a oy vereceğini açıklayan onlarca üst düzey Cumhuriyetçi bulunuyor. Bunlar arasında AT&T, Netflix, General Motor gibi onlarca dev firmaların CEO’su Cumhuriyetçi Partili olmalarına rağmen Clinton’a oy vereceklerini yazılı olarak kamuoyuna duyurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.