Başkan yardımcılığı için bu iki isim önde

Başkan yardımcılığı için bu iki isim önde

Başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti’de şimdi gözler muhtemel başkan yardımcılarına çevrildi.

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın başkan yardımcılığına Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich yakın görünüyor. Demokratlar da ise Hillary Clinton’ın muhtemel başkan yardımcılığı için Senatör Elizabeth Warren önde giden isim.

Morning Consult adlı kurumun yaptığı kamuoyu yoklaması muhafazakar seçmen partilerinin başkan yardımcısı olarak en fazla Newt Gingrich görmek istediğini ortaya çıkardı. Ankete katılan Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 21’i Trump’ın sandığa Gingrich ile birlikte gitmesini desteklediğini gösterdi. Aynı ankette Cumhuriyetçi New Jersey Valisi Chris Christie için yüzde 17, Oklahoma Valisi Mary Fallin, Indiana Valisi Mike Pence, Alabama Senatörü Jeff Sessions yüzde 12 ila 11 oranında destek aldıkları görüldü.

WARREN EN İDDİALI İSMİ 

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton’ın başkan yardımcılığına partili seçmenlerin en sıcak baktığı isim Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren. Parti’nin Kongre’de üç numaralı ismi olan Warren, liberal seçmenin başkan yardımcılığı için yüzde 21 oranında desteğini almış durumda.  

Ankette Clinton’ın yardımcılığı için Demokratların yüzde 11’i Virginia Senatörü Tim Kaine’nin uygun isim olduğu görüşünde. Clinton ile Kaine bu hafta bazı seçim etkinliklerine birlikte katılıyor.  

Morning Consult’un anketine katılan liberal seçmenin yüzde 13’ü New Jersey Senatörü Cory Booker veya  yüzde 12’si Ohio Senatörü Sherrod Brown veya Çalışma Bakanı Tom Perez, Şehircilik Bakanı Julian Castro’yu destekledikleri görüldü.

Anketin 2001 kayıtlı seçmenle, 8-10 Temmuz tarihleri arasında, ülke genelinde telefon görüşmesi ile hazırlandığı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.