Ankete göre Clinton ile Sanders arasında fark kapandı

Ankete göre Clinton ile Sanders arasında fark kapandı

Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışında Hillary Clinton ile Bernie Sanders arasındaki fark kapandı.

Yapılan son kamuoyu yoklamasına göre Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders arasındaki farkın kapandığını ortaya koydu.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan ankete göre ABD genelinde Clinton’a destek veren Demokratların oranı yüzde 44 olurken, Sanders için bu rakam yüzde 42 olarak açıklandı.

Geçen Ekim, Kasım aylarında anketlere göre parti içindeki önseçimde Hillary’in Sanders’a karşı yüzde 30 üstünlüğü söz konusuydu.

Clinton’ın orta yaş üstü ile kadınlardan rakibi Sanders’a göre daha fazla destek aldığı ankette görülürken, Vermont Senatörü’nün özellikle genç seçmenden ilgi gördüğü dikkat çekti. Kadın seçmenlerin yüzde 47’si Clinton’ı tercih ederken Sanders’a yüzde 41 oranında destek olduğu dikkat çekti.

DEMOKRATLAR, 2016 BAŞKANLIK SEÇİMLERİ İÇİN CLİNTON’I DAHA ŞANSLI GÖRÜYOR

Sanders’a Demokrat tabanın beğenisi artsa da Kasım ayındaki genel seçimde Clinton’ın muhtemel Cumhuriyetçi Parti başkan adayına karşı kazanma şansının daha yüksek olduğu görüşünde. Aynı ankette Demokrat seçmenlerin yüzde 83’ü Clinton’ın Sanders’a oranla sandıktan çıkma ihtimalinin yüksek olduğu düşüncesini paylaştıkları görüldü.

10-15 Şubat tarihleri arasında yapılan ankete 563 deneğin katıldığı ve yanılma payının da yüzde 4.1 olduğu açıklandı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.