ABD’li Kongre üyeleri: Erdoğan yanlış yolda

ABD’li Kongre üyeleri: Erdoğan yanlış yolda

Cumhuriyetçi Partili Kongre üyesi Dana Rohrabacher, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 yıldan bu yana yanlış yolda olduğunu söyledi.

Zaman Gazetesi’ne mahkeme kararınca el konmasına ABD’li Kongre üyeleri tepki vermeye devam ediyor. Son olarak, Cumhuriyetçi Partili Dana Rohrabacher, Steve Stivers, Todd Rokita ve Demokrat Partili Henry Cellular Türk hükümetine tepkisini gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Avrupa, Avrasya ve Yükselen Tehditler Alt Komitesi Başkanı ve Temsilciler Meclisi Türk Dostluk Grubu üyesi Rohrabacher, Türkiye’nin en büyük gazetesi Zaman’ın “silahlı bir şekilde” ele geçirilmesinin “büyük bir geriye gidiş” olduğunu dile getirdi.

Erdoğan’ı sert şekilde eleştiren Rohrabacher, “Bu, Erdoğan’ın kendisinin başında olduğu sert otoriter bir rejim amaçladığını noktasında dünyaya net bir işaret ve Türk halkına bir gözdağı mesajı” ifadelerini kullandı. NATO müttefiki Türkiye’nin yıllardan bu yana Demokrasi ve İslam’ın nasıl uyumlu olabileceğinin örneği olduğunu belirten Rohrabacher, Erdoğan’ın güç hırsının sonucu olan son eyleminin bu durumun devam edeceği yönündeki umutlarını zedelediğini dile getirdi.

Rohrabacher, “ABD ile Avrupalı ve Müslüman müttefiklerimiz -demokrasiye inanların tümü- Erdoğan’ın muhalifleri bastırmak adına yaptığı ihlalleri en sert şekilde kınamalılar” dedi.

Kongre üyesi Steve Stivers, yazılı açıklamasında Türk hükümetinin Zaman’ın kontrolünü ele geçirmesinden çok kaygılı olduğunu belirtti. Stivers, herhangi bir hükümetin meşru olması ve ülkedeki seçimlerin adil geçmesi için basın özgürlüğünün kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Bir diğer Kongre Üyesi Todd Rokita, Türkiye’de özgür basına yönelik devam eden baskının rahatsız edici olduğunu belirtti. Zaman’ın kontrolü ele geçirilen son medya organı olduğunu belirtti. Henry Cellular ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Gazetecilerin bastırılmasını görmek rahatsız edici. Herhangi bir demokraside özgür basın sağlıklı bir toplum için kritik önemde” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.