Ağlama duvarında dua eden Christie ‘balina’ya benzetildi

Ağlama duvarında dua eden Christie ‘balina’ya benzetildi

İsrail gezisi esnasında Kudüs’de ağlama duvarını ziyaret eden ve kafasına takdığı kipa ile burada dua eden New Jersey Valisi Chris Christie’yi New York Post gazetesi kiloları nedeni ile ‘‘balina’’ya benzetti. New York Post, Vali için ‘‘hiç bu kadar şişman olmamıştı’’ diye aşağlar iken, gazetenin bu tutumu birçok siyasi ile gazeteci tarafından eleştirildi.

New York Post, Vali’nin ağlama duvarını ziyareti  için ‘‘Christie İsrail tarafındaki batı duvarına yoğun baskı yaptı’’ diyerek kiloları ile dalga geçti. Post gazetesi Vali Christie için ayrıca, ‘‘Bahçe Eyaleti’nin (Garden State, New Jersey’in lakabı) kavgacı Valisi politik ağırlığını da Kudüs’ün İsrail tarafında bulunan kutsal duvara kadar götürdü’’ yorumunda bulundu.  

New York Post’un Vali Christie için ağır hakaretler içeren haberine karşı tepkilerin yanı sıra New Jersey eyaletinin en tepesindeki yetkili ismin Yahudi mi olduğu soruları da peşi sıra getirdi. Hristiyanlığı ve muhafazakar söylemleri ile eyalete vali seçilen Christie, Cumhuriyetçi Parti’nin gözde isimlerinden. Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhurşyetçi Parti aday adayları içinde Mitt Romney’i destekleyen Christie için şimdi eyalette gizli Yahudi mi soruları soruluyor. Dün İsrail’den Ürdün’e giden Vali, haftasonu da New Jersey’e dönecek.  

Christie dışında İsrail’i bu hafta ziyaret eden bir başka isim de Indiana Valisi Mitch Daniels oldu. Her iki vali de ziyaretleri esnasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü.

New York Post gazetesi Robert Murdoch’un Amerika’daki basılı medyada ”Amiral Gemisi” olarak adlandırılıyor. Müslüman karşıtlığı ve ulusalcı tutumu ile oldukça yanlı yayın yapması ile eleştirilen Post gazetesi, Başkan Barack Obama ile Demokrat Parti’ye karşı sert muhalefeti ile tanınıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.