Platon’un şifresi
Antik Yunan düşünürü Platon’un, kitaplarını yazarken gizli semboller kullandığı iddia edildi.
İddianın sahibi olan Manchester Üniversitesi’nde görevli Dr. Jay Kennedy’e göre Platon, kitaplarında 12’lik nota sistemi kullanmış ve yazılarını müzikal bir altyapı üzerine inşa etmiş.
Dr. Kennedy’nin, orijinal metinler üzerinde yaptığı ve beş yıl süren çalışması, M.Ö 427 ile 347 yılları arasında yaşamış Platon’un tekniğinin, daha sonra Pisagor tarafından da kullanıldığına işaret ediyor. İleri teknoloji bilgisayar yazılım ve donanımlarıyla yapılan araştırma, Platon’un, 12 notadan oluşan Yunan müzik ölçüsünü kendisine baz aldığını gösteriyor.
Dr. Kennedy ilk olarak, düşünürün, kilit konu, anlatım ve kelimeleri, Yunan müzik ölçüsündeki “es”lerle ayırdığını fark etmiş. “Bu müzikal bir kodlama” diyor Kennedy ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Platon ve Antik Yunanlıların, müziğin, matematik ve kozmosun kodu olduğuna inandıklarını biliyorduk. Fakat bilmediğimiz şey; Platon’un, notaları ve müzikal sembolleri kitaplarındaki bazı metinlerin altına saklamış olmasıydı.”
Manchester Üniversitesi, Bilim , Teknoloji ve Tıp Tarihi Merkezi’nde araştırmalar yapan
Dr. Kennedy, Platon’un, görüşlerini neden gizli kodlarla anlatmak istediğini şu sözlerle açıklıyor: “Platon’un hocası Sokrates’e, ‘dinî sapkınlık’ suçlamasıyla ölüm cezası verilmişti. Bu yüzden düşünür ve öğrencisi Platon’un, böyle bir yöntem geliştirdiğini varsayıyoruz.”
Keşfedilen tekniğin sadece başlangıç olduğunu dile getiren Kennedy, “Modern bilim şu an için bunu reddediyor. Bu yüzden Platon ve öğrencilerine ait yazılarda, saklı kalan metinlere ulaşmak epey zaman alabilir. Bizim yaptığımız araştırmalarda iki bin sayfalık metinlerin tümünün gizli semboller içerdiğini ortaya çıkardık.” ifadelerini kullandı.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment