Kaynak Yayıncılık, Kur’an-ı ve Cevşen’i tablete taşıdı
Kültür yayıncılığının önde gelen isimlerinden Kaynak Kültür Yayın Grubu, 11. Bursa Kitap Fuarı’nda, tablet ve akıllı telefon uygulamalarının yanı sıra kitap ve dergilerin dijital platformdaki versiyonlarını da okuyucularla paylaşıyor. Tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için üretilen Kur’an-ı Kerim, Cevşen-i Kebir, Namaz Tesbihatı ve El-Kulubu’d Daria uygulamaları, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbet, vaaz ve konferanslarını web ortamına taşıyan www.nil.tv, sadece Fethullah Gülen Hocaefendi’nin eserlerinin yer aldığı İpırlanta, Kaynak Dijital standında tanıtılacak mecra ve uygulamaların başında geliyor.
TÜYAP Bursa Kitap Fuarı, 9-17 Mart tarihleri arasında kitapla okuru 11. kez bir araya getiriyor. Yayınevleri en son kitaplarını görücüye çıkarmanın heyecanını yaşarken kitapseverler de hem kitapla hem de yazarıyla buluşmanın tadını doyasıya çıkaracak. Kaynak Kültür Yayın Grubu da Bursa Fuarı’na dört ayrı stant ile katılıyor. Kaynak Yayınları’nın dijital standında ise birçok yenilik okuyucularla buluşuyor. Tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için üretilen Kur’an-ı Kerim, Cevşen-i Kebir, Namaz Tesbihatı ve El-Kulubu’d Daria uygulamaları, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbet, vaaz ve konferansları ve eserlerinin yer aldığı pırlanta seti artık dijital olarak vatandaşların takdirine sunuluyor.
Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan, ilk kez başlattıkları dijital yayıncılığı Apple Store ve Play Store’de 6 temel uygulamayla hizmete soktuklarını söyledi. Kur’an-ı Kerim ve Cevşen’in yanı sıra Sızıntı’nın da İngilizcesi’nin dijital olarak okuyucuya sunulduğunu anlatan Gülcan, “Apple Store’de 800 kitabımız bulunmaktadır. Türkiye’de henüz mağazası olmadığı için satılmıyor; ancak dünya genelinde 55 mağazasında satılmaktadır. Dijital yayıncılık teknolojinin gelişmesiyle mobil cihazlarla, tabletlerle birlikte alışkanlıklarımızı değiştirdi. Bu alışkanlıklarımızın başında da kitap okumak geliyor. Dijital ortamda 1990’larda başlayan kitap okuma alışkanlığı son bir – iki yıl ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. Bu gelişmelere kayıtsız kalamayacağımızdan dolayı, hitap ettiğimiz kitle okumayı seven bir kitle olduğu için iki yıldır dijital yayıncılık için çalışıyoruz. Çok ciddi altyapı çalışmasından sonra dijital yayıncılığa başladık.” dedi.
Dijital yayıncılıkta ücretli ve ücretsiz hizmetleri olduğunu belirten Gülcan, Android uygulamasına sahip cihazları bulunanların kolaylıkla hizmetlerden faydalandığını dile getirdi.
Kaynak Kültür Yayın Grubu ilk defa bu fuarda paylaşacağı dijital ürünlerini Bursa Kitap Fuarı’nda 16 Mart’a kadar 2 salon, 508 numaralı stantta tanıtacak. Grubun fuar süresince gerçekleştireceği etkinlikler görüntülü olarak Twitter ve Facebook adreslerinde de paylaşılacak. Kaynak Kültür Yayın Grubu yazarları fuarın ikinci yarısından sonra okuyucularıyla buluşacak.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment