Zimmerman yalan söyleyince hakim kefaleti geri çevirdi

Zimmerman yalan söyleyince hakim kefaleti geri çevirdi

Trayvon Martin’i vuran George Zimmerman, ikinci derece adam öldürme suçlamasıyla hakkında açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Nisan ayında 150 bin dolar kefaletle serbest yargılanmak üzere serbest bırakılan Zimmerman’ın mahkemeye aldattığına hüküm veren hakim kefalet ücretini geri çevirdi. Zimmerman’ın bu karar ile tekrar tutuklu yargılanacağı anlamına gelen karar davanın seyrini de etkilemesi bekleniyor.

Florida da devam eden davada Hakim Kenneth R. Lester Jr. Zimmerman’ın kefalet parasının kaynağını nasıl bulduğuna dair mahkemeye verdiği ifadede yalan söylediğine hükmetti. Zimmerman, 150 bin dolar kefalet ücretini internet üzerinden açılan yardım hesabı ile toplandığını söylemişti. Hatta Zimmerman internet aracılığı ile toplanan yardım miktarının 200 bin dolar olarak açıklamıştı. Zimmerman’ın dışında mahkemeye eşi de aynı ifadeyi vermişti.

Hakimin kefalet ücretini red etmesi Zimmerman’ın 48 saat için de teslim olarak tekrar hapse girmesi anlamına geliyor. 26 Şubat’ta silahsız Trayvon Martin’i silahı ile vuran ancak daha sonra kendini müdafa ettiğini gerekçe göstererek tutuklanmayan Zimmerman, olayın kamuoyuna mal olması sonunda eyalet savcısı konuya el atmış ve ikinci dereceden adam öldürmek suçundan dava açmıştı.

Trayvon Martin’in ebeveynleri karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Zimmerman’ın olay gününü çarptııtğı gibi kefalet ücretinin kaynağı konusunda mahkemeyi kandırmaya çalıştığını savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.