Teknoloji devlerinin ABD devletinin kontrolünde olduğu belgelendi

Teknoloji devlerinin ABD devletinin kontrolünde olduğu belgelendi

Guardian gazetesi Amerikan hükümetinin PRISM programındaki değişikliklerin maliyeti için Google, Yahoo, Microsoft ve Facebook gibi firmalara milyonlarca dolar ödediğini yazdı.

Pentagon’a bağlı Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerden yasa dışı teknik takiplerle ilgili gizli bilgileri gün ışığına çıkarmaya devam ediyor.

Gizli belgelerde mahkemenin PRISM programının bazı bölümlerinin anayasaya aykırı olduğunu belirterek değiştirilmesini istediği görülüyor. Bu dokümanlar NSA ve teknoloji şirketleri arasında finansal bağ olduğunu gösteren ilk belgeler olması açısından önem arz ediyor.

Öte yandan İngiliz hükümetinin Guardian’a Snowden’dan alınan belgeleri teslim etmesi ya da imha etmesi yönünde baskı uygulamasının ardından gazete yayınların devamlılığını sağlamak amacıyla New York Times’la işbirliğine gidildiğini açıkladı.

Nitekim geçtiğimiz günlerde gazeteci Glen Greenwald’ın partneri David Miranda Londra Havaalanı’nda göz altına alınmış ve üzerindeki bazı dokümanlara el konulmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.