Sandy’nin vurduğu eyaletlerde şimdi de benzin krizi çıktı

Sandy’nin vurduğu eyaletlerde şimdi de benzin krizi çıktı

ABD’nin New York ve New Jersey eyaletlerinde kasırgadan hasar gören ve elektriksiz kalan birçok benzin istasyonu hala hizmet veremiyor. Geri kalan istasyonlardaki stoklar ise talebi karşılamaya yetmiyor. Durum böyle olunca vatandaşlar saatlerce benzin kuyruğunda beklemek zorunda kalıyor.

Amerikalılar kasırga sonrası şimdi de benzin şoku yaşıyor. Kasırgadan etkilenen eyaletlerdeki çoğu bölgelerde hala elektrik arızaları giderilemedi. Bu sebepten birçok benzin istasyonu hala hizmet veremiyor. Hizmet veremeyen istasyonlara ait benzinleri taşıyan tankerler ise yüklerini boşaltamıyor. Bu da mevcut tankerleri de iş yapamaz hale getiriyor. Yetkililer ise elektrik arızalarının giderilmesinin 7 ila 10 gün sürebileceğini belirtiyor.

Oluşan uzun kuyruklar sebebiyle polis ekipleri benzin istasyonları önünde nöbet bekliyor. Vatandaşlar ise saatlerce sıra beklemekte. Bir benzin istasyonunun önünde 8 saattir benzin almak için beklediğini söyleyen Jason Rosa, “Benzin gelene kadar bir yere ayrılmayacağım. Polisler buraya geldi ve arabaları sıraya koyuyor. Kuyruklar 20 blok uzunluğa varmış durumda.” şeklinde konuştu.

New York Benzin İstasyonları ve Servisler Birliği İcra Müdürü Ralf Bombardiere konu hakkındaki açıklamasında, New York’daki benzin istasyonlarının yarısından çoğu benzin satamadığını ve bu sayının daha da artabileceğini söyledi. Bombadiere, “Bazı istasyonlarda benzin var fakat elektrik yok, bazılarında ise elektrik var, benzin yok.” dedi. New Jersey’deki benzin istasyonlarının ise en az yüzde 60’ının hizmet veremediği ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.