Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi’ne suikast – VİDEO İZLE

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi’ne suikast – VİDEO İZLE

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da silahlı suikasta uğradı.

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti.

Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen bu Büyükelçi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

Andrey Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtulamadı.

SALDIRGAN POLİS MEMURU ÇIKTI
Rusya’nın Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren saldırganın 1994 Aydın Söke doğumlu, Ankara Çevik Kuvvet’te görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirtildi. Saldırganın sergi binasına polis kimliğiyle girdiği ifade edildi.

ARKADAN VURDU
Arkadan 4 el ateş eden saldırgan polis memuru, yere düşen Karlov’a iki el daha ateş açtı. El Kaide sloganı atan saldırgan, “Halep’i unutmayın” diye bağırdı. “Benim buradan ölüm çıkar” diye bağırmaya devam eden suikastçı polis, olay yerine gelen meslektaşlarıyla çatıştı. Saldırgan öldürüldü.

2,5 YILDIR ANKARADA
Suikastçı polisin Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı olduğu, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2012’de İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu’na girdiği belirtildi. Mezun olduktan sonra ise çevik kuvvet polisi olarak göreve başlayan saldırganın iki buçuk yıldır Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı kaydedildi.

AİLESİ GÖZALTINDA
Suikastçı polisin, Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan annesi, babası, kız kardeşi ve Ankara’daki ev arkadaşı gözaltına alındı.

PUTİN: ALÇAKÇA BİR SALDIRI
Büyükelçi Karlov’un öldürülmesine karşılık Rusya’nın teröre karşı mücadeleyi güçlendireceğini ifade eden Putin’in açıklamalarından satır başları şöyle:Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi’nin öldürülmesi, Türkiye’yle iyi ilişkileri ve Suriye’deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile bir araya gelen Putin, “Türkiye’den trajik haber geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadyeviç Karlov alçakça öldürüldü” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.