Romney’nin kamu yayıncılığı politikası protesto edildi

Romney’nin kamu yayıncılığı politikası protesto edildi

ABD Başkanlık seçimlerine üç gün kala Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mitt Romney’nin seçilmesi durumunda Kamu Yayıncılık Hizmeti’ne devlet desteğini kaldıracağını ifade eden açıklamaları ABD Kongresi ile Senatosunun yer aldığı Capitol Hill önünde toplanan yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.   

Amerikan halkına medya hizmeti sağlayan Kamu Yayıncılık Hizmeti (PBS) aynı zamanda çocukların okula hazırlanmasına yardımcı olan içerikler takdim ediyor. Cumhuriyetçi aday Mitt Romney rakibi Obama’yı eleştirirken kendisine yöneltilen “Hükümetin harcamalarının yüzde 20’lik bir dilimini kesmek için nasıl bir yol izleyeceksiniz?” sorusuna cevap olarak, “Bunun için bazı kesintiler yapacağız. Bir tanesi de Kamu Yayıncılık Hizmeti (PBS) için devlet tarafından aktarılan para kaynağı olacak. PBS’nin icraatlarına çok saygı duyup destekliyorum, ancak bu kamu hizmet kurumunun artık devletten para desteği almaksızın kendi başına ayakta kalması gerekiyor” demişti.

Protestocular: Romney, kamu yayıncılık hizmetini kaldıramaz

Washington’daki soğuk havaya rağmen Capitol Hill’de toplanan kalabalık ise Cumhuriyetçi aday Romney’nin PBS hakkındaki fikirlerini protesto etti. Kalabalıktaki protestoculardan pek çoğu kukla kostümleri giyerek ve dövizler açarak alay ettikleri Romney’nin siyasetinden memnun olmadıklarını dile getirdi. Maryland’de yaşayan Andrea Klein isimli bir protestocu PBS’ten çok istifade ettiğini belirterek, devlet desteği olmadan böyle büyük bir hizmetin ayakta kalamayacağına dikkat çekti.

‘Susam Sokağı’ dizisindeki ‘Büyük Kuş’ kostümüyle gösteriye katılan bir diğer protestocu Joanne Heckman de PBS’nin çocukların faydasına ücretsiz eğitici programlar sunduğunu dile getirerek, “Medya herkese hizmet götüren bir sektör olmalı ve küçük çocukların okul öncesi eğitimi için hizmet sağlayan PBS televizyonunun Amerika’ya fazla maliyetinin olacağını sanmıyorum” dedi. Farklı bir noktadan konuya değinen bir diğer protestocu Steven Heckman, halkın eğitiminin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Eğer insanlara seçme hakkı veriyorsanız onlara eğitim hakkı da vermeniz lazım. Çünkü eğitimsiz seçmenlerin memlekete fayda sağlayacağını kimse düşünmez” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.