Ölü ele geçirilen Tsarnaev, FBI tarafından 2011’de sorgulanmış

Ölü ele geçirilen Tsarnaev, FBI tarafından 2011’de sorgulanmış

Boston şehrindeki maraton saldırısının ikinci şüphelisi, polisin büyük operasyonuyla yakalandı.

Boston’daki bombalama eyleminden sorumlu olduğu belirtilen ikinci şüpheli Djohar Tsarnaev (19), kıstırıldığı evde canlı olarak yakalandı. Watertown kasabasında bir evin bahçesindeki bota saklanan Tsarnaev’in yeri, akşam saatlerinde çok sayıda polis ekibi tarafından tespit edildi. Evin etrafını kuşatan güvenlik güçleri, uzun süren ikna çabalarının ardından zanlıyı canlı ele geçirdi.

Massachusetts Üniversitesi öğrencisi olduğunu tespit edilen şüpheli Djohar Tsarnaev’in kampüste kaldığı ve olayın olduğu günden sonra da kampüse uğradığı ortaya çıkmıştı.

Watertown’da ağabey Tamerlan Tsarnaev’ı ölü ele geçiren polis diğer zanlı Djohar’ı yakalamak için geniş çaplı operasyona gün boyunca devam etti. Kasabada yaşayan bir vatandaşın Djohar’ı görüp polise ihbar etmesi ile operasyon alanı daraltıldı. Olay yerine yapılan hava destekli operasyonda botun içinde yaralı bir şekilde saklanan Djohar, polis tarafından canlı olarak geçirildi. Perşembe gecesi meydana gelen çatışmada yaralandığı belirtilen 19 yaşındaki zanlı, Mt Auburn hastanesinde tedavi altına alındı. Çok kan kaybeden zanlının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

FBI, TAMERLAN TSARNAEV’I 2011’DE SORGULAYIP SERBEST BIRAKMIŞ

ABD medyasına yansıyan bazı haberlere göre, Federal Büro Araştırma (FBI), 2011’de Rus hükümetinin talebi üzerine Tamerlan Tsarnaev’i sorguya alıp herhangi bir suç unsuru bulamayınca serbest bıraktı. Ruslara göre, Tsarnaev Rusya’daki bazı terör eylemlerine katılabileceği bilgisi FBI’a iletildi. Bunun üzerine harekete geçen FBI, Tsarnaev’i sorguladı. Hakkında herhangi bir suç unsuru bulamayan yetkililer şahsı takip etmeyi bıraktı. Rus hükümetine, şahsın zararsız olduğu bilgisini veren FBI, söz konusu dosya ile ilgili daha fazla işlem yapmadı. Önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili adı geçen zanlı, cuma sabaha karşı polisler tarafından ölü olarak ele geçirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.