Obama, Sandy için New York’a geliyor

Obama, Sandy için New York’a geliyor

Sandy süper kasırgasından en fazla olumusz etkilenen yerler arasında bulunan New York’un Staten Island ilçesi bugün Başkan Barack Obama’yı ağırlamaya hazırlanıyor. Staten Island’ın Güney Sahili’ni (South Beach) ziyaret ederek felaketzedelerle görüşecek olan Başkan Obama’yı insanların nasıl karılayacağı merak ediliyor. Zira burada felakete maruz kalan felaketzedeler olaydan ancak iki gün sonra hatırlanmıştı.

Türk basınında ilk defa gazetemiz tarafından Staten Island’a yaşanılan drama gündeme getirilmişti. Sandy’den sonra unutulan bölgede 20’den fazla insan yaşamını yitirmişti. Federal, eyalet ve de New York şehir yönetiminin Sandy kasırgasından iki gün sonra hatırladığı Staten Island’a gazetemize 1 Kasım günü konuşan bir felaketzede, komşusunun cesedenin kapısında iki gün boyunca kimsenin dokunmadan terk edildiğini söylemişti. İsmini vermek istemeyen kadın felaketzede dışında bir başka Sandy mağduru Donald Clarke’de evini kaybedenlerdendi. Clarke Sandy gecesinde babasının yanına gittiğini ve evinin çevresinde bulunan 5 evde yaşayan 5 ailenin de Sandy’in azgın dalgalarında yaşamını yitirdiğini söylemişti.

IMG 1112

New York ile New Jersey arasında bulunan ve New York şehrinin beş ilçesinden birisi olarak yarım milyona yakın insanın yaşadığı Staten Island, ağırlıkla İtalyan, Rus ve Arnavut kökenli Amerikalılara ev sahipliği yapıyor. Ada’da yaşayan Müslümanlar içinde bir can kaybı olmaz iken maddi zarara uğrayanların olduğu da Arnavut Cami İmamı Zulkarni Vardar tarafından açıklanmıştı.

Bugün Staten Island’daki tarjedeyi ve yıkımı yerinde görecek olan Obama, yapılan yardım çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi alacak. Ayrıca Obama felaketzedeler ile biraraya gelerek sorunları birinci ağızdan dinleyecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.