Obama, CVS eczanelerinin sigara satmama kararını takdir etti

Obama, CVS eczanelerinin sigara satmama kararını takdir etti

Başkan Barack Obama, CVS eczanelerinin bundan sonra sigara ve tütün ürünlerini satmama kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Başkan Obama, alınan bu kararın milyonlarca insanın sigarayı bırakmasına  yardımcı olacağını belirtti. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Obama “Amerika’nın en büyük perakendeci ve eczanelerinden biri olan CVS’in aldığı bu karar, benim yönetimimin, tütüne bağlı ölümleri azaltmak, kanser – kalp hastalığı ve sağlık maliyetlerini düşürme çabalarına yardımcı olacak.” dedi.

Obama, kararı alan CVS Caremark CEO’su Larry Merlo’yu ve yönetim kurulunu tebrik ederek, tütün ürünlerinin satılmamasının ülke sağlığını son derece olumlu etkileyeceğini kaydetti.

ABD genelinde 7 bin 400 civarında mağazaya  sahip olan eczaneler zinciri CVS’in  CEO’su Larry Merlo bugün yaptığı açıklamada, sigara ve tütün ürünü satmayacaklarını açıkladı. CEO Merlo, yeni uygulamanın insanların daha sağlıklı olmasına yardımcı olacağını, tütün ürünleri satmalarının amaçları ile çeliştiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.