Los Angeles Havaalanı saldırısı: Zanlı cinayetten yargılanacak

Los Angeles Havaalanı saldırısı: Zanlı cinayetten yargılanacak

Los Angeles Havaalanı’nda silahlı saldırıda bulunan Paul Ciancia’nın (23) adam öldürmekten ve havaalanında şiddete sebep olmaktan yargılanacağı bildirildi. Şahsın idam ile cezalandırabileceği ifade edildi.

 

Geçtiğimiz cuma günü ABD’nin en yoğun 3. havaalanında meydana gelen silahlı saldırıda Ulaştırma Güvenlik Dairesi (TSA) güvenlik görevlilerinden Gerardo Hernandez (39) hayatını kaybetmiş, 2 sivil ile 2 TSA görevlisi olmak üzere toplam 4 kişi de yaralanmıştı. Bölge savcılığı saldırganın 223 kalibrelik silah kullandığını açıkladı. Saldırının sebebi hakkında net bilgi vermeyen güvenlik birimleri, olayı araştırmaya devam ediyor.

 

Saldırı esnasında havaalanında bulunan Leon Saryan isimli görgü tanığı, saldırgan Ciancia ile göz göze geldiğini ve kendisine “TSA’da mı çalışıyorsun?” şeklinde soru yönelttiğini, “Hayır” cevabı verince saldırganın kendisinden uzaklaştığını söyledi. Olayın tam olarak sebebi açıklanmazken, Ciancia’nın New Jersey’de yaşayan ailesinin çocuklarının psikolojik sorunları olabileceği konusunda Los Angeles polisini uyardıkları ortaya çıktı.

Şahsı tanıyan arkadaşları ise, Ciancia’nın saldırıda bulunacak bir insan olmadığını, olayı duydukları esnada büyük şok yaşadıklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.