Kuzey Amerika’da kasırga ve deprem gündeme oturdu

Kuzey Amerika’da kasırga ve deprem gündeme oturdu

ABD’nin doğu kıyıları Sandy kasırgasına karşı hazırlanırken, Kanada’nın batı açıklarındaki şiddetli deprem tsunami endişesine sebep oldu.

Etki çapı 165 kilometreye ulaşan Sandy’in New York şehrini etkileyebileceği tahmin ediliyor. Şehirde metronun ulaşıma kapatılması tartışılmaya başlandı. Connecticut’ta ise son 70 yılın en büyük sel felaketinden endişe ediliyor. Atlas Okyanusu kıyılarına 20 kilometre mesafede kuzeye doğru paralel hareket eden kasırganın, bu akşam batıya doğru yöneleceği belirtiliyor. Karayipler’de 66 kişinin ölümüne sebep olan Sandy, etki alanı bakımından ABD tarihinin en büyük kasırgası olmaya aday.

Kasırga ayrıca 6 Kasım seçimleri öncesinde adayların kampanyalarını da etkiledi. Her iki aday çok sayıda programı iptal etti. Başkan Barack Obama’nın yeniden seçilmesinde kasırganın etkilerine karşı alınan önlemler ve sonuçlarıyla mücadeledeki başarının belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Bu arada Kanada’nın batı açıklarında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tsunami endişesine sebep oldu. Hawaii adaları için tsunami uyarısı yapıldı fakat daha sonra tehlikenin geçtiği açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.