Hortumlar da ölenlerin sayısı 32’e çıktı

Hortumlar da ölenlerin sayısı 32’e çıktı

Gulf Körfezi’nden Michigan gölü arasında kalan eyaletlerde etkili olan fırtına yine can aldı. Birçok evi, iş yeri ve okulu kullanılmaz hale getiren hortumlar şuana kadar 32 kişinin ölümüne onlarca insanın da yaralanmasına neden oldu. Henüz resmi olarak doğrulanmayan ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Indiana, Kentucky, Ohio ve Alabama eyaletlerinde can alan hortumların maddi zararının henüz ne boyutta olduğu belli değil. Henüz hortumların başlama sezonunu olmamasına karşın Ortabatı eyaletlerini erken vuran kasırgaların küresel ısınma nedeni ile mi zamansız geldiği tartışılıyor. Amerika’nın Ortabatı bölgesinde etkisini bugün de sürdürmesi beklenen fırtınaya karşı yerel ve federal düzeyde yetkililer gerekli önlemleri almaya çalışıyor.   
Yetkililer ölü sayısının artabileceğini açıklar iken, hortumların Indiana ile Kentucky dışında Tennessee, Alabama, Georgia’nın kuzeyi, Mississippi, Ohio’nun güneyi, Michigan, Illinois  eyaletlerinde yaşayan 34 milyon insanın hayatını riske ediyor. Kentucky eyaleti yetkilileri acil durum ilan ederken, Indiana’da her an yeni hortumların yaşanabileceği konusunda halk uyarıldı.
Hortumlar Indiana eyaletindeki Henryville adlı 2 bin insanın yaşadığı küçük kasabada çok etkili oldu. Kasaba’da önüne gelen her şeyi yüzlerce metre uzaklara savuran hortumlar, şuana kadar Hernyville de 15 kişinin ölümüne neden oldu. Kentucky’de ölü sayısı ise 13’e ulaştı.
Ulusal Meteoroloji Servisi, vatandaşları hortumlara karşı uyanık olmaya çağırır iken. tedbirli olunmasını ve yapılacak anonsları da dikkate almalarını istedi.  Ulusal Meteoroloji yetkilileri özellikle Kentucky ile Indiana eyaletlerinde yeni hortumların beklendiğini açıkladı.
Hortumların vurduğu yerleşim birimlerinde cep telefonları çalışmaz iken, milyonlarca insana da elektriksiz kaldığı gelen bilgiler arasında.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.