Hocaefendi Köşk’e mesaj gönderdi: Bu müesseseler milletin, kim yönetirse yönetsin

Hocaefendi Köşk’e mesaj gönderdi: Bu müesseseler milletin, kim yönetirse yönetsin

Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, Twitter hesabından, özel dershanelerin kapatılmasına ilişkin hazırlanan kanun taslağıyla ilgili tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde Yeni Akit Gazetesi’nde yayımlanan, ‘Darbeciye okul, Erdoğan’a öfke’ manşetinin büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Şimşek, 28 Şubat postmodern askerî darbesi döneminde hizmet hareketine gönül veren insanların üzerine gelindiği bir süreçte Fethullah Gülen Hocaefendi’nin söylediği sözlerin yanlış aksettirildiğini belirtti.

 

Gülen Hocaefendi’nin bilgisi dahilinde dershane konusunda devlet büyükleriyle yapılan görüşmeleri paylaşan Şimşek, “Hocaefendi, Çevik Bir’e yaptığının çok ötesinde örnek bir davranışı halihazırdaki devlet büyüklerimize de sergiledi. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve zat-ı âlileri vasıtasıyla diğer büyüklerimize mesaj gönderdi. ‘Bu müesseseler milletin eseri; yeter ki millete hizmet etsin ama kapanmasın, heder olmasın. Allah’ın lütfettiği bu kurumları kim yönetirse yönetsin ama millete hizmet etmeye devam etsin. Allah biliyor ki, ‘biz idare edelim’ hırsımız yok; muradımız hizmetlerin garazlara kurban edilmemesi!’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Osman Şimşek, bu konunun şahitleri olduğunu ve önümüzdeki dönemde Hocaefendi’nin konuyla ilgili paylaşım yapabileceği bilgisini verdi. Dinî hassasiyeti olduğunu düşündükleri refiklerinin suizanda bulunmaları karşısında üsluba dikkat ederek davranacaklarını kaydeden Şimşek, “Fakat kim ne yaparsa yapsın, Hocamızın onca mesajından sonra biz katiyen mukabele-i bilmisilde bulunmayalım. Haklı taleplerimizi nazikçe, mümine yakışır şekilde dile getirelim ama tahriklere kapılıp üslubumuzu bozmayalım.” dedi.

 

Öte yandan, Hocaefendi’nin daha önce de onlarca kez anlattığı ve bir elbise gibi ortaya koyduğu Firavun misalinin maksatlı olarak çarpıtıldığına dikkat çeken Şimşek, devlet büyüklerine yakıştırılan ifadeler kullanılmadan önce Hocaefendi’nin ‘Fırtınalı dönemlerde istikamet, sabır ve hacet namazı’ konulu konuşmasını dinlemelerini önerdi. Şimşek, “Dahası sadece medya haberlerine ve işin zahirine bakıp muhterem Hocamız hakkında suizanna sebep oldular.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.