Fransızlara göre Arafat zehirlenmedi

Fransızlara göre Arafat zehirlenmedi

Ölümü ile Filistin davasınd derin izlerin oluşmasına neden olan Yaser Arafat’ın zehirlenip zehirlenmediği tartışmasına Fransız bilim adamları, ‘zehirlenme yok’ diye açıklama getirdi.

 

2004 yılında yaşamını yitiren Arafat’ın ölümüne zehirlenmesinin yol açtığı tartışmalarına Fransız bilim adamları, ünlü liderin doğal yollardan yaşamını yitirdiğini aktardı.  

 

Fransız medyasına sızan bilgilere göre, Arafat’ın bir “genel enfeksiyon” sonra yaşamını yitirdiği öne sürülüyor. Fransız medyasındaki bu haberler, kısa bir süre önce yayınlanan ve İsviçreli bilim adamları ‘zehirlendi’ yolundaki raporla çelişir nitelikte. İsviçreli bilim adamları raporunda Arafat’ın vücudunda yapılan testlerde “beklenmeyen yüksek polonyum aktivitesi” görüldüğünü yazmıştı.

 

Raporda bulguların, uzun süredir birçok Filistinli tarafından inanılan teori olan, zehirlenmiş olduğu görüşünü “orta düzeyde” desteklediği belirtildi. Arafat’ın resmi tıbbi kayıtları kan bozukluğundan kaynaklanan bir inme nedeniyle yazılmıştı. Ancak Arafat’ın ölüm nedeni o dönem Fransız doktorlar tarafından saptanamamıştı. Arafat’ın naaşı öldürüldü iddialarına karşılık geçen yıl test için mezardan çıkarılmıştı. Birçok Filistinli, Arafat’ın ölümünden İsrail’i sorumlu tutuyor. İsrail ise bu iddiayı yalanlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.