FEMA’nın Sandy performansı parmak ısırttı

FEMA’nın Sandy performansı parmak ısırttı

Katrina Kasırgası’nda felaketzedelere yardım dağıtmadaki başarısızlığı sebebiyle ciddi eleştiriler alan Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’nun (FEMA) Sandy sonrası performansı Amerikan kamuoyunun büyük takdirini kazandı.

William Craig Fugate başkanlığındaki kurumun kasırgadan etkilenen bölgelerde yaptığı çalışmalar birçok kesim tarafından övgü alıyor. Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney’in FEMA’nın çalışmaları hakkındaki takdirkar açıklamaları, daha önceki konuşmalarında Obama’nın Sandy performansını desteklemesinin arkasında FEMA’nın başarısı olduğu yorumlarına sebep oluyor.

Romney, FEMA’nın çalışmaları hakkındaki açıklamasında, kurumun ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımı sağlayacağından emin olduğunu belirtmiş ve “Şuna inanıyorum ki FEMA doğal afetlere müdahalede kilit rol oynuyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Romney’in destekçilerinden New Jersey Valisi Chris Christie de FEMA’nın başarısını övdü. Christie, katıldığı bir televizyon programında “Başkan Obama  Sandy krizini FEMA ile birlikte çok başarılı yönetti.” şeklinde konuştu.

Yenilenen Amerika İnisiyatifi yöneticilerinden Edward Alan ise FEMA’nın performansını, “Bir çok insan geçmişteki başarısızlıklardan dolayı hükümetin ne yapacağını merak ediyordu. Ancak yaşananlar hükümetin afetlere nasıl hazırlanacağını öğrendiğini gösteriyor.” şeklinde yorumladı.

FEMA’nın başarısı ABD basınında da geniş yer buldu. Birçok basın organı 7 yıl önceki Katrina Kasırgası’na nazaran kurumun çok başarılı bir çalışma ortaya koyduğunu yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.