FBI Broadwell’in ‘erişim yetkisini’ askıya aldı

FBI Broadwell’in ‘erişim yetkisini’ askıya aldı

Orduda rezerve memuru olarak görev yapan Paula Broadwell hakkında çıkan kapsamlı soruşturma kararı sonrasında Broadwell’in bilgisayarlarında çok daha ‘korunaklı’ ortamlarda tutulması gereken bir çok belge olduğu ortaya çıktı. Broadwell’in, General David Petraeus’la girdiği evlilik dışı ilişki CIA başkanının istifasına sebep olmuştu.
Ayrıca isimlerini saklı tutmak kaydıyla CNN’e açıklama yapan ilgili iki devlet memuru Broadwell’in daha önce yetkisi altındaki gizlilik taşıyan belgelere ulaşma hakkının askıya alındığını belirtti.

Yetkililer Broadwell’in bilgisayarındaki gizlilik değeri yüksek evrakların sayısı ve bunların nasıl ele geçirildiği sorusunun bile soruşturmayı sürdürmek için yeterli gerekçe olduğunu belirtti. Silahlı Kuvvetler ve siyasi çevrelerde Broadwell’le Petraeus arasındaki ilişkinin herhangi bir ulusal güvenlik problemine sebep olup olmayacağı ile ilgili artan bir endişe var.  

Bu öğleden sonra yapılan bir açıklamada Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi önümüzdeki cuma günü Broadwell’in kapalı kapılar ardında, Bingazi’deki saldırılarla ilgili savunmasını vereceğini açıkladı. Temsilciler Meclisi ve Senato İstihbarak Komiteleri FBI ve CIA tarafından dosya hakkında bilgilendirildi. Bu prosedür, skandalın patlak verdiği geçtiğimiz hafta cuma gününden bu yana yasa koyucularla FBI arasında büyük gerginliğin yaşanmasına neden olmuştu.

Bugün başkanlık seçimlerinden sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyen Başkan Barack Obama, şimdiye kadar ilişki neticesinde açığa çıkan gizli bir evrakla ilgili bilgi olmadığını söyledi. Obama ayrıca olaydan haber edilme tarihiyle ilgili bir yorum yapmak için de erken olduğunu belirtti.

FBI içinde soruşturmayı sürdüren yetkililer bu skandalda herhangi bir suç ögesi bulmalarının beklenen bir sonuç olmadığını söyledi. Soruşturmanın şimdiye kadarki bölümünde suç teşkil edecek bir delile ulaşılamadı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.