Cisse’den ‘faiz’ tepkisi

Cisse’den ‘faiz’ tepkisi

İngiliz takımlarından Newcastle United’da oynayan Müslüman bir futbolcu, çok yüksek faizler uygulayan firmanın logosunu taşıyan formayı giymeyi reddetti.

Senegalli futbolcu Papiss Cisse, tefeci olarak gördüğü Wonga şirketinin logosunu taşımayı reddederken, diğer yardım kuruluşlarının logosunu giymeyi teklif etti. Takımın formada ısrar etmesi üzerine Cisse’nin takımdan ayrılma ihtimali doğdu. Cisse haftada yaklaşık 60 bin dolar kazanıyor. İnançlarına ters olduğu için formayı giymeyi reddeden Cisse’nin aksine kulüpte oynayan diğer 3 Müslüman futbolcu logoyla sorunları olmadığını açıkladı. Wonga logolu antrenman çantalarını taşımayan ve formayı giymeyen Cisse tatil dönüşü kendi başına antrenman yapıyor. Tartışmaya müdahil olan İngiltere İslam Konseyi de faizin haram olduğunu açıklayarak Müslüman futbolcuların kararlarının kendilerine ait olduğunu belirtti. NU’da oynayan 4 Müslüman futbolcu Demba Ba, Papiss Cissé, Cheick Tioté ve Hatem Ben Arfa.

West Ham’de oynayan Müslüman Frederic Kanoute, Sevilla’ya transfer olduğunda bir kumar şirketinin logosunu taşıyan formayı giymeyi reddetmiş, Sevilla Kanoute’nin talebini kabul etmişti. Wonga logosu sadece Müslüman futbolcuyu değil, birçok taraftarı ve siyasetçiyi de kızdırdı. Kısa vadeli borçlara yıllık yüzde 5,853 faiz uygulayan Wonga’ya siyasilerden de tepki geldi.

Sezonluk bilet almasıyla tanınan İşçi Partisi milletvekili Ian Lavery, Wonga logosu kaldıkça stadyuma ‘adımını atmayacağını’ açıkladı. Newcastle Belediyesi Şehir Meclisi’nin İşçi Partisi lideri Nick Forbes de Wonga anlaşması için ‘mide bulandırıcı’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.