Boston zanlısını gözden kaçıran FBI’ya sorgu

Boston zanlısını gözden kaçıran FBI’ya sorgu

ABD’li Kongre üyeleri, Boston’da patlayan bombanın zanlısı Çeçen kardeşlerden Tamerlan Tsarnaev’i gözden kaçıran FBI yetkililerini sorguya çekecek.

Tüm senatörlerin katılacağı bir oturumda bu hafta istihbarat yetkilileri kanun yapıcılar bilgilendirilecek. Temsilciler Meclisi’nde de FBI’ın, 3 kişinin ölümüne  200’den fazla kişinin de yaralanmasına sebep olan eylemin zanlısı Tsarnaev’i fark etmemesinin ele alındığı bir oturum yapıldı. Rusya’nın Tsarnaev’in sorgulanması talebiyle FBI ile temasa geçtiğini hatırlatan bazı senatörler istihbarat organlarını yeterince müteyakkız olmamakla eleştirdi. FBI sorgusundan sonra Dağıstan’a giderek uzun bir süre orada kalan Tsarnaev’in iyi takip edilmediğini savundu.

Tamerlan Tsarnaev, perşembe günü güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürülmüştü. Abisinin öldürüldüğü çatışmanın ardından yaralı olarak kaçan ve bir gün sonra yakalanarak hastanede tedavi altına alınan 19 yaşındaki küçük kardeş Dzhokhar Tsarnaev’in ise kendisine gelmesinin ardından hastane yatağında ilk sorgusu yapıldı. Boğazından yaralı olduğu için sorulara yazarak ya da baş işaretleriyle cevap veren Dzhokhar, suçlamaları kabul etti. Başka kimseden yardım almadıklarını söyleyen Dzhokhar, bomba yapımını kendisinin internette bulduğunu aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.