Boston saldırısıyla ilgili olduğu iddia edilen şahıs sorguda öldürüldü

Boston saldırısıyla ilgili olduğu iddia edilen şahıs sorguda öldürüldü

Boston saldırısı ile ilgili olduğu iddia edilen bir kişi Federal Soruşturma Ofisi (FBI) ajanlarının sorgusu altında olduğu sırada öldürüldü. NBC News haberine göre zanlının FBI ajanlarına saldırdığı ve bunun üzerine öldürüldüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz ay Boston Maratonu’na kardeşi Djohar Tsarnaev ile birlikte bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Tamerlan Tsanaev’in arkadaşı olduğu ileri sürülen 27 yaşındaki İbrahim Todaşev, Florida eyaletinin Orlando şehrinde öldürüldü.

Todaşev ile birlikte sorguya alınan Husn (Khusn) Taramiv, arkadaşını götüren FBI görevlilerin onu öldürdüğünü söyledi. Taramiv şöyle konuştu; “Onlar (FBI) arkadaşımı zanlı diye götürdü. Her ikimizle de görüşmüşlerdi. Sonra onu biraz daha tutacaklarını söylediler. Sadece birkaç saat daha dediler ve ondan sonra da gittiler. Bana arkadaşımı geri getireceklerini söylediler ama bunu yapmadılar.”

Taramiv, arkadaşı Todaşev’i FBI’nın götürdüğü sırada vurulacağını da hissettiğini dile getirdi. Taramiv, “Onu (Todaşev) götürürken vuracaklarını hissettim” dedi.

FBI sözcüsü Dave Couvertier yaptığı yazılı açıklamada Todaşev’in FBI ajanları tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Couvertier, zanlının FBI ajanlarının soruşturmayı sürdürdüğü esnada karşılık vermesi üzerine öldürüldüğünü söyledi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.