Bir Anthony Weiner klasiği: Yine ‘uygunsuz mesaj’ skandalı

Bir Anthony Weiner klasiği: Yine ‘uygunsuz mesaj’ skandalı

İki yıl önce Twitter hesabı üzerinden bir kadına uygunsuz fotoğraflarını göndererek büyük bir skandala imza atan New York eski federal milletvekili ve New York Belediye Başkan aday adayı Anthony Weiner’ın başı, aynı eylemle yine dertte. 

 

Genç bir kadına müstehcen mesajlar gönderdiği iddiaları üzerine eşiyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Weiner, hatalı olduğunu kabul etti ve özür diledi.

 

Bir internet sitesine konuşan ve genç kadın, 48 yaşındaki Weiner ile geçtiğimiz sene ‘internet üzerinden tanıştığını’ dile getirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen kadın, geçen yıl Temmuz ayında internet üzerinden mesajlaşmaya başladıklarını ve Weiner’ın kendisine Chicago’da bir apartman dairesi almaya yardımcı olma sözü verdiğini anlattı. Weiner ile internet üzerinden kurduğu ilişkinin 6 ay kadar sürdüğünü belirten kadının 22 yaşında olduğu öğrenildi. 

 

Aynı internet sitesinde Weiner’ın başka şehirden kadınlarla da ilişkisi olabileceği ileri sürüldü.

 

Demokrat adaylar arasında, New York Belediye Başkanlığına en yakın isimlerden biri olan Weiner’ın Müslüman eşi Huma Abedin de eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a en yakın isimdi. Abedin, eşi ile katıldığı basın toplantısında ‘çok üzgün’ olduğunu ifade etti.

 

Federal milletvekilliğinden aynı skandal nedeniyle 2011 yılında istifa eden Weiner, New York Belediye Başkanlığı yarışından çekilmeyeceğini söyledi. Eylül ayında Demokrat Parti içinde yapılacak olan önseçim sonrasında bu partinin belediye başkan adayın kim olacağı belirlenecek. New Yorklular Kasım ayında ise sandığa giderek önümüzdeki dört yılda kimin belediye başkanı olacağına karar verecek. 

 

Adı yeniden skandala karışan Weiner’a rakiplerinden adaylıktan çekilmesi çağrısı geldi. Weiner bu çağrılara, “Adaylıktan çekilmem eminim diğer adayları sevindirecek ama bunu yapmayacağım” dedi.

 

Eşinden basının önünde yeniden özür dileyip af dileyen Weiner’ın son skandalı ile birlikte belediye başkanlığı yarışında büyük yara alacağı öngörülüyor.

 

Basın toplantısında çok üzgün olduğu görülen Abedin ise, “Bizim evliliğimiz de herkesin olduğu gibi inişleri çıkışları var. Anthony’yi affetmem için çok çalışmamız ve terapi görmemiz gerekti” dedi.

 

Abedin, “Anthony korkunç hatalar yaptı, Kongre’den istifa etmeden önce de, sonra da” diyerek eşine karşı kırgınlığını itiraf etti. Abedin sözlerini toplantıda, “Onu seviyorum, onu affettim ve ona inanıyorum” diye noktaladı. 

 

Weiner ile Abedin çiftinin bir oğlu bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.