Başkonsolosluk Sandy’a karşı kiriz çağrı merkezi oluşturdu

Başkonsolosluk Sandy’a karşı kiriz çağrı merkezi oluşturdu

Pazartesi’nden itibaren Amerika’nın kuzeydoğu eyaletini etkisi altına alacak olan Sandy kasırgasından muhtemel etkilenecek olan Türk vatandaşları için kriz çağrı merkezi oluşturdu.

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu tarafından kurulan kriz masası, Sandy kasırgasının etkili olacağı eyaletlerde yaşayan Türk vatandaşlarının acil ihtiyaç duymaları halinde arayabilecekleri belirtildi. Sandy kasırgası için kurulan kriz masası çağrı merkezi telefon numaralarının; 1-201-515 4417 ila 1 888- 566 7656 olduğu bildirildi.

Başkonsolosluk tarafından yapılan yazılı açıklamada; ‘‘Hafta başından itibaren Amerika’nın doğu kıyılarını ve görev çevremizde yer alan eyaletleri etkisi altına alması beklenen Sandy kasırgasından etkilenebilecek vatandaşlarımızın acil bir durum karşısında ulaşabilmeleri için Başkonsolosluğumuzca bir ‘’Kriz Çağrı Merkezi” oluşturulmuştur. İhtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımız Dışişleri Bakanlığı Çağrı Merkezi’ni de arayabilirler’’ denildi. .

Kasırga süresince Türk vatandaşlarının yerel makamların uyarılarını göz ardı etmemesi istenilen Başkonsolosluk bildirisinde, ‘‘vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önem arzetmektedir’’ denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.