Başbakan’ın evinde üst düzey güvenlik önlemi

Başbakan’ın evinde üst düzey güvenlik önlemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Keçiören’deki ikametine yürümek isteyen bir grup, polis ekipleri tarafından engellendi. Evin çevresindeki güvenlik tedbirleri üst düzeyde artırıldı.


Saat 00.00 sıralarında 50 kişilik grup Altınpark’tan Cihangir Caddesi’ne geçerek Başbakan’ın evine doğru yürümek istedi. Cihangir Caddesi’nde grubun önünü kesen polis ekipleri grubu dağıttı. Grupların toplanıp tekrar gelme olasılığı üzerine Başbakan’ın evinin etrafında güvenlik önlemleri artırıldı. Cihangir Caddesi bir süre araç ve yaya trafiğine kapatılırken olay yerine Ankara Emniyetine bağlı özel harekat ekipleri de geldi. TOMA, çok sayıda çevik kuvvet ve yunus ekipleri Başbakan’ın evine yönlendirilirken, ikamete açılan tüm cadde ve sokaklar kapatıldı. Başbakanlık Koruma Dairesi’nde görevli polislerin de ikamete geldikleri görüldü.


TOMA, MÜDAHALE SIRASINDA ZARAR GÖRDÜ


Atatürk Bulvarı ABD Büyükelçiliği yanında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericiler ekiplerin gazlı müdahalesiyle dağıtılırken olaylar sırasında bir TOMA hasar gördü. TOMA’nın alt tarafında çıkan küçük çapta yangını itfaiye ekipleri söndürdü.


Öte yandan, AK Parti Genel Merkezi’ne doğru bir grubun yürüyüşe geçtiği ihbarını alan polis ekipleri Söğütözü Caddesi’nde güvenlik tedbirlerini artırdı. Cadde trafiğe kapatılırken çevik kuvvet polisinin ateş yakarak ısınmaya çalıştığı görüldü. Grubun kendiliğinden dağılması üzerine güvenlik tedbirleri normale çekildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.