Amerikan TV haberciliği güven kaybetmeye devam ediyor

Amerikan TV haberciliği güven kaybetmeye devam ediyor

Amerikalılar televizyon haberlerine olan güveni her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Gallup Araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu yoklaması televizyon haberciliğinin gün geçtikçe insanların güvenini yitirdiğini ortaya koydu.

CNN ile Fox News haber kanallarının Yüksek Mahkeme’nin Sağlık Reformu ile ilgili verdiği kararı izleyicilerine yanlış aktarmalarından önce yapılan araştırma dün kamuoyu ile paylaşıldı. Gallup araştırmasına göre TV izleyicilerinin ancak yüzde 21’i ekranlardan verilen haberlere inandıklarını ortaya koydu. Araştırma neticesine göre geçtiğimiz 19 yıl içinde televizyonların yüzde 25’e varan güven yitirdiği belirledi. Yine Gallup’un 1993’de yaptığı kamuoyu yoklamasında insanların yüzde 46’sının TV haberlerine güvendiklerini ortaya çıkarmıştı.

Medyanın gün geçtikce siyasi taraftarlığı ve olayları belli fikirlere ayna tutmaya çalışması bu sektörün giderek halk nazarında güven yitirmesine neden oluyor. Gallup’un araştırmasında Demokrat Parti taraftarlarının Cumhuriyetçilere oranla daha fazla televizyon haberlerine güvendiğini buldu. Demokratların yüzde 34’ü televizyondan izledikleri haberlere inandıklarını belirtirken Cumhuriyetçiler bu rakam ancak yüzde 17 oldu. Kendisini herhangi bir partiye yakın görmeyenlerin TV haberlerine olan güveni ise yüzde 19 olarak ifade edildi.

Gallup araştırma sonucunu değerlendirmesinde, halkın neden TV haberlerine olan güvenini yitirdiğine dair spesifik bir neden bulamadıklarını söyledi. Şirket ancak her geçen yıl Amerikalıların basına karşı negatif bir tutumla eğitildiklerine dikkat çekti.

Gallup yalnızca görsel değil aynı zaman da yazılı basının da büyük güven kaybı içinde olduğunu kaydetti. Gallup, yazılı basına olan halkın güveninin yüzde 25 olarak tespit ettiğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.