Amerika’da telefon mesajları mahkemede delil olarak gösteriliyor

Amerika’da telefon mesajları mahkemede delil olarak gösteriliyor

Amerika’da telefon mesajları mahkemede delil olarak kabul ediliyor. Bir anlık sinirle bile yazılan elektronik posta ve SMS’ler mahkemede delil olarak gösterilebiliyor. Eşine sinirlenen bir kocanın “Şu an sana o kadar sinirliyim ki seni öldürebilirim” telefon mesajı bile kocanın mahkeme tarafından tutuklanmasına yeterli oldu.     

Yazılı olarak gösterilebilecek elektronik posta ve kısa telefon mesajların mahkemelerde kabul edilmesinin yüzde 80 arttığını hatırlatan Amerikan Evlilik Avukatları Akademi Başkanı Ken Altshuler, bilgisayarda çıktısı alınabilecek her şeyin mahkemede çok önemli delil olarak değerlendirildiğini söyledi. Buna örnek olabilecek çok sayıda duruşmaya şahit olduğunu söyleyen Başkan Altshuler, iletişim araçlarında kullanılan yazışmaların duruşmaların seyrini değiştirdiğinin söyledi.
Kocası tarafından aldatıldığı için boşanma davası açan bir kadının avukatı tarafından kocanın kız arkadaşına gönderdiği “Boston’da seninle çok güzel vakit geçirdik. Seni bir daha görmek istiyorum.” mesajı ile boşanma davasının tek celsede kazanmasına yeterli olduğu örneğini veren Başkan Altshuler “Erkek davada buna itiraz ederek ben iş gezisi için Kolorada eyaletinin Denver şehrindeydim iddiasında bulunduğu halde bir SMS sayesinde hakim davayı tek oturumda bitirdi” dedi.
Başka bir örnekte ise bir kadın kocasının alkol aldığını ve bu nedenle çocuklarına kötü örnek olduğu için mahkemeye başvurdu. Baba ise bütün iddiaları ret ettiği halde eşine gönderdiği “Eve gelirken bira alır mısın” mesajı ile davayı kaybetti. 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların kendi aralarında haberleşmelerin büyük delil olarak kullanıldığını söyleyen Pinkerto Araştırma ve Danışma Şirketinde çalışan Özel detektif Stephen Ward, insanların yıllar önce yazdıkları mesajların bile mahkemede delil olarak kullanıldığını söylüyor. Bu tarz delillerin uzmanlar tarafından tespit edilip ortaya çıkardığının belirten Detektif Stephen Ward “Avukatlar artık elektronik delillerle mahkemede çok güçlü bir şekilde savunmalarını yapıyorlar.” şeklinde bilgi verdi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.