7 İranlı’ya organize siber saldırı suçlaması

7 İranlı’ya organize siber saldırı suçlaması

ABD, 7 İran vatandaşı oldukları belirtilen şahıslara yönelik “organize siber saldırı” suçlamasında bulundu. ABD, suçlanan 7 kişinin de İran hükümeti ile birlikte çalıştığını savundu.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, 7 İranlının 2011-2013 yılları arasında organize bir şekilde siber saldırı yaptıklarını söyledi. Washington DC de düzenlediği basın toplantısında Bakan Lynch, bu kişilerin İran hükümeti için çalıştıklarını ileri sürdü. Bakan ayrıca suçlanan kişilerin profesyonel bilgisayar korsanları olduğunu aktardı. ABD, 7 İranlı siber korsanları için 50’ye yakın finans şirketi ve banka ile New York Barajı’na sistematik saldırılar düzenlemekle suçluyor. Bakan Lynch, saldırıların on milyonlarca dolar maddi zarara yol açtığını ve ABD’nin ulusal güvenliğine zarar verdiğini de basın toplantısında dile getirdi. Bakan, Tahran’dan suçlanan 7 İranlının yargılanması için ABD’ye teslim edilmelerini istedi.

ZARRAB’IN SAVCISI DA BASIN TOPLANTISINDAYDI

Adalet Bakanı Lynch’in 7 İranlı siber korsanı için yaptığı basın toplantısında haftasonu Reza Zarrab’ı enseleyen New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara da vardı. Baharara dışında basın toplantısında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey de hazır bulundu.

İran asıllı Türk vatandaşı Zarrab, geçen cumartesi günü gözaltına alınmış, pazartesi çıktığı mahkeme tarafından da tutuklanmıştı. Zarrab’ın tutuklanması için iddianameyi iseBaşsavcı Baharara hazırlamıştı.

ABD, İRANLI HAYAYOLU İLE 2 İŞADAMINA YAPTIRIM AÇIKLADI

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında İran merkezli Mahan Havayolları ile bu şirkete bağlı altı kuruluşa ve 2 işadamına da yaptırım kararı koyduğunu açıkladı.

Haklarında yaptırım alınan kişilerin İngiliz asıllı olduğu ve bu işadamlarının Mahan Havayolları ile bağlantılı oldukları kaydedildi. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, iki İngilizin isimlerinin de Jeffrey Ashfield ile John Meadows olduğu bildirildi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.