108 yıllık New York Metrosu sular altında

108 yıllık New York Metrosu sular altında

Amerika’nın doğu kıyılarını vuran Süper Kasırga Sandy arkasında adeta bir yıkıntı bıraktı. Kasırga sebebiyle oluşan dev dalgalar sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı ancak su baskınlarından en çok şehrin 108 yıllık metrosu etkilendi.

ABD’nin en büyük şehri New York’ta Sandy Kasırgası sonrası en büyük zararı ulaşım gördü. Fırtınanın sona ermesine rağmen hala birçok kişi işbaşı yapamadı. Sebebi ise metro sisteminde oluşan büyük tahribat. Şehirdeki metro hatlarının ancak belli bir kısmı hizmet verebiliyor. Normalde işyerlerine giderken toplu taşımayı seçenler bu sebepten dolayı işlerine şahsi arabasıyla gidip geliyor. Bu da zaten yoğun olan New York trafiğinin kilitlenmesine yol açıyor.

New York Büyükşehir Toplu Taşıma İdaresi Müdürü Joseph Lhota kasırga sonrası oluşan büyük tahribatı, “New York ulaşım sisteminin tarihinde hiç görmediği kadar yıkıcı bir afetle karşı karşıya kaldı.” sözleriyle yorumladı. Dev dalgalar en az 10 metro istasyonunun sular altında kalmasına yol açtı. Bu istasyonlardaki suların tahliye çalışmalarına hemen başlandı. Ancak Lhota, çalışmaların tahminlerinden uzun süreceğini belirtti. Bazı uzmanlar ise metro temizleme çalışmalarının haftalar alabileceğini ifade ediyor.  

Kasırga’dan sadece metro sistemi etkilenmedi. Otobüsler hatları da ciddi zarar gördü. Kasırga sonrası oluşan sel sularından otobüslerin zarar görmediği ancak 6 otobüs garajının kullanım dışı olduğunu ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.