Siyasilere ev iftarları

Siyasilere ev iftarları

2015 yılının Ramazan ayında yoğun etkinlikler düzenleyen Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün Kitchener-Waterloo şubesi, bölgede yaşayan federal ve eyalet milletvekillerine ve belediye başkanlarına yönelik ev iftar programları düzenledi.

Bölgedeki bütün milletvekillerinin büyük ilgi gösterdikleri ev iftarı programlarında misafirperver Müslüman aileler ile Kanadalı siyasetçiler arasında gece boyu çok sıcak geçen sohbetler oldu.

Kanada Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün düzenlediği ev iftarlarına iştirak eden kimi siyasetçiler şunlar: Milletvekili Peter Braid, Milletvekili Steven Woodworth, Milletvekili Harold Albrecht, Milletvekili Catherine Fife, Waterloo Eski Belediye Başkanı Brenda Halloran.

Federal Milletvekili Peter Braid, daha önce de Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün çeşitli etkinliklerine katıldığını, bununla birlikte iştirak ettiği ev iftarının çok özel olduğunu belirtti.

Kitchener bölgesi milletvekili Harol Albrecht ve eşi Darlene ise, kendilerini ağırlayan Topkaya ailesinin evinde unutamayacakları manevi bir gece geçirdiklerini belirtti. Bu anlamlı iftar yemeği için teşekkür mektubu gönderdi. Gaziantepli Özsever ailesinde, Güneydoğu bölgemize mahsus yerel yemeklerle iftar yapan ve geceye eşi ve kızı ile birlikte katılan milletvekili Catherine Fife, hayatında ilk kez bir iftar yemeğine davet edildiğini belirtti.

Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü yetkilileri, bu yoğun ilgiden memnun kaldıklarını, 2016 Ramazan ayında, yerel, eyaletsel ve federal siyasetçileri iftar programları yanı sıra sahur için de evlere davet etmeyi planladıklarını ve aynı zamanda farklı siyasi partilere mensup bölgenin bütün siyasetçilerini de toplu bir iftar yemeğinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.