San Diego’da kermes

San Diego’da kermes

Pacifica Enstitüsü San Diego Şubesi’nin 2014 kermesi geçtiğimiz Cumartesi akşamı 130 kadar davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Geleneksel yemeklerin canlı Türk müziği eşliğinde ikram edildiği gecede açılış konuşmasını Batı Amerika Türk Şurası (West America Turkic Council) Başkanı Özkur Yıldız yaptı. Yıldız, 2003 yılında kurulan bir dostluk, kültür ve dayanışma derneği olan Pacifica’nın misyonunu açıklayarak, etkinliklerinden örnekler verdi. Bu tür faaliyetlerin devamı için, aynı duyarlılığı paylaşan bireylerin kurumu maddi ve manevi olarak desteklemesinin önemini vurguladı. Sonrasında söz alan Enstitü Danışma Kurulu üyelerinden Lynn Neu ise kurumun faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendi evinde dört kişilik bir yemek davetini açık arttırmaya sundu. Bu davet 500 dolar karşılığında alıcı buldu.

Gecede Türkiye’den özel olarak getirilen ahşap yakmadan, ebruya çeşitli el sanatı örneği objeler, tablolar, formalar, el işi dekoratif örtüler, ipek eşarplar, gümüş takılar, havlular ve nevresim takımları satışa sunuldu. Davetliler sözlü ve yazılı açık arttırmayla satılan ürünlerden özellikle el yapımı porselen tabaklara, kahve fincanlarına, İstanbul manzaralı tablolara ve futbol takımlarının formlarına büyük ilgi gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.