Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nden ev iftarları

Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nden ev iftarları

2015 Ramazan ayı boyunca, Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün Kitchener-Waterloo şubesi çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bu programlardan biri de gayr-i müslim Kanadalıları, Müslüman evlerine davet etmeyi ve misafirlerine, Müslümanların Ramazan ayında yaşadıkları deneyimlerini ilk elden gözlemleme ve tecrübe etme imkanı sağlayan Meet Your Neighbor programlarıydı.

Kanadalılar tarafından yoğun bir ilgi ve beğeniyle karşılanan program, Müslümanlar ve Müslüman olmayanlar arasında sağlıklı bir diyalog ortamı sunarken, kalıcı dostlukların da başlamasına vesile oldu.

Meeet Your Neighbor programı kapsamında, Kitchener – Waterloo bölgesinde yaşayan Müslüman Kanadalı ailelerin evlerindeki iftar yemeklerine, gayr-i müslim Kanadalıları davet ettiler. Bu ziyaretleri düzenleyen ve farklı kesimler arasında kültürel münasebetler kurulmasını amaçlayan Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün yetkilileri, özellikle bu yıl gayr-i müslim Kanadalılar’dan gelen yoğun talepleri karşılamakta zorlandı.

Bölgede yaşayan farklı etnik, dini ve mesleki kesimden çok sayıdaki Kanadalı, iftar saatlerinin günün geç saatlerinde olmasına rağmen, İslam Dünyası’nın bu en kutsal ayında, Müslüman bir ailede bulunmaktan, onlarla birlikte bu çok özel zamanları ve manevi havayı tecrübe etmekten dolayı çok memnun olduklarını ve unutamayacakları bir deneyim yaşadıklarını belirttiler.

Waterloo Universitesi Barış Enstitüsü Başkanı Dr. Paul Heidebrecht, “Bu akşamki ev iftarıyla Ramazan’ın Müslüman birey ve aile üzerinde ne denli muazzam bir etki hasıl ettiğini, aynı zamanda ziyaret ettiğim Müslüman ailenin kendi manevi deneyimlerini ve titizlikle hazırladıkları birbirinden lezzetli yemeklerini bizimle cömertçe paylaşırken ki heyecanlarını gözlemleme imkanı buldum. Müslüman dostlarıma bu en özel anlarını, Müslüman olmayan kimselerle samimi bir biçimde paylaştıklarından ve gösterdikleri olağanüstü misafirperverliklerinden dolayı minnettarım” dedi.

Waterloo şehrinin iki dönem Belediye başkanlığını yapmış ve şu anda şehirdeki çok sayıda kurumun da Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüten Brenda Halloran, “Daha önceki tecrübelerimden de söylemeliyim ki, Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün düzenlediği bütün programlar birbirinden güzel oluyor, dolayısıyla kurumunuz bu anlamlı etkinlikleriyle toplumsal kaynaşma için fevkalade önemli roller oynuyor, işler görüyor” diyerek, “Bu tür ev ve toplu iftarlar, toplumsal barışımızı ve başarımız için de çok önemli” ifadelerini kullandı.

2016 yılı Ramazan ayında kendi evinde Müslümanlara iftar vermeyi planlayan kimi Kanadalılar da olurken, Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün Kitchener- Waterloo şubesi, bu yıl Kanadalı gayr-i müslimlere verdiği ev iftar sayısını, farklı kesimlerden gelen yoğun taleplere göre artırmayı planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.