Buffalo TCC’nin Medya Teşekkür Yemeği farklı kesimleri buluşturdu
Buffalo Türk Kültür Merkezi (BTTM) ve Barış Adaları Enstitüsü (BAE) Adam’s Mark Otelin’den gerçekleştirdikleri “Medya Teşekkür Yemeği” programında Buffalo bölgesinden medya temsilcilerini ağırladı.
Etkinliğe bölgedeki ana medya kuruluşları olan WNEDTV, WGRZTV,WKBWTV, WIVBTV, Buffalo News Başkanlar, yönetici kadrosu ve çalışanlarının yanı sıra New Jersey’den yayın yapan Ebru TV temsilcileri ve Buffalo Üniversitesi ve Canisius College’daki iletişim bölümü öğretim görevlileri de katıldı.
Sorumlu ve ahlaki yayıncılık anlayışına olan katkılarından ötürü BAE’nin 2015 Mükemmeliyet Ödülü WGRZTV’nin Genel Müdürü ve Başkanı olan Sn. Jim Toellner’a verildi. Ödülünün alırken kısa bir konuşma yapan Jim Toellner, başarılarının temelinde takımı çalışması ve işbirliği olduğuna vurgu yaptı.
Etkinlikte ayrıca “Medya Etiği: Özgür ve Sorumlu Medya” konulu bir panel de düzenlendi. TCC ve PII Upstate NY Genel Müdürü Bülent Özdemir tarafından yönetilen panelde WNEDTV’nin Başkanı Sn. Donald Boşwell, Ortak Değerler Birliği Başkanı Dr. Alp Aslandoğan, ve Buffalo Üniversitesi İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Andrew Sachs konuşmacı olarak yer aldı.
Dr. Andrew Sachs hükümetin baskılarına karşı durmanın ve direnç gösterminin önemine ve güçlü koalisyonlar kurmanın rolüne vurgu yaptı. Dr. Boswell “aceleci gazetecilik”in sorunlarına değinerek bilgiyi ilk veren olma amacının birçok olumsuz sonuçlara neden olabildiğine değindi. Bu açıdan devlet tarafından fonlanan basın kuruluşlarının hem bu nedenle hem de takip edilen yayıncılık prensipleri nedeniyle daha az baskı altında kaldığını ve haberin kalitesinin haberin zamanlamasına göre daha fazla önemsendiğini belirtti.
Dr. Aslandoğan’ın konuşması ise Türkiye’de son dönemde kendisini iyiden iyiye hissettiren medyaya baskı konusundaydı. Son dönemde gazetelerinde çıkan köşe yazılarından ve attıkları tweet’lerden dolay tutuklanıp hapse atılan veya hakkında soruşturma açılan gazetecilerden örnek veren Dr. Aslandoğan, ülkenin son dönemde yaşadığı inanılmaz değişimin arkasındaki nedenleri sorguladı.
Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’yi karşılaştıran Aslandoğan, katılımcılara şu sürüyü yöneltti: “ABD’de medyaya bu şekilde bir baskı uygulayan bir politikacının, idarecinin veya valinin bu davranışı yanına kar kalabilir miydi? Yakasını bundan kolayca kurtarabilir miydi?”
Her iki ülkede de diğer demokratik ülkelerde olan kurum ve kuruluşları ve kanunların olageldiğini ama bunlardan daha önemli olanın demokratik kültür ve zihin yapısı olduğunun altını çizerek kurum ve kuruluşların ve hukuk kuralların işlemesinin de buna bağlı olduğunu söyledi.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment