Atlantik Enstitüsü’nden Diyalog ve Barış yemeği

Atlantik Enstitüsü’nden Diyalog ve Barış yemeği

Tennesse’de geleneksel hale gelen ‘Diyalog ve Dostluk Yemeği’nin 7. si başkent Nashville’de düzenlendi. Programa bir çok siyasetçi, akademisyen, sivil toplum kuruluşu mensubu ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Atlantik Enstitüsü’nün organize ettiği program şehrin tarihi otellerinden Hermitage Otel’de gerçekleşti. Japonya’nın Nashville Başkonsolosu Motohiko Kato,Tennessee Eyalet Senatörü Bill Ketron, Tennesse’nin en büyük üniversitelerinden MTSU’nun rektörü Sidney McPhee ve eyalet milletvekillerinin katıldığı yemeğin ana teması ‘değişen toplumda diyaloğun önemi’ idi.

Tennessee eyalet senatörü Bill Ketron Atlantik Enstitüsü tarafından düzenlenen diyalog ve kültürel amaçlı Türkiye gezi programına katıldığını belirterek tecrübelerini ve duygularını paylaştı. Ketron konuşmasında Türkiye’nin ekonomisine ve genç nüfus potansiyeline vurgu yaptı. Ayrıca Türk halkının misafirperverliğinden de övgü ile bahseden Bill Ketron; ‘Tennessee ve Türkiye arasında dostluk köprüleri kurulmasına yardımcı olan bu programa mümkün olan herkesin katılmasını tavsiye ediyorum’ şeklinde konuştu.

Texas Üniversitesi Hukuk fakültesi profesörlerinden Dr. James Harrington ise inançlar ve kültürler arası diyaloğun öneminden bahsederek, Hizmet Hareketi’nin dünya barışına ve eğitime katkılarını anlattı. Harrington, hizmet hareketinin Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki eğitim faaliyetlerine katkılarından övgüyle bahsetti.

Atlantik Enstitüsü dış ilişkiler temsilcisi Prof. Dr. Elvan Aktaş kendisinin bizatihi Hizmet Hareketi’nin bir parçası olduğunu söylerek diyaloğun önemi ve kazanımlarından bahsetti. Diyalog ve kültürel Türkiye gezi programlarında hem Amerikalıların hem de Türklerin ön yargılarının kırılmasında ne kadar ehemmiyetli olduğunu kendi tecrübelerinden yola çıkarak anlattı.

Atlantik Enstitüsü’nun evsahipliginde gerçekleştirilen programda halka hizmet, eğitim, barış ve medya alanlarında ödüller de verildi. Nashville Polis Şefi Steve Anderson;Halka hizmet, MTSU üniversitesi rektörü Dr. Sidney McPhee; Eğitim, Tennessee Anayasa Mahkemesi hakimlerinden Dr. Sharon Lee Barış ödülüne, Nashville halk televizyonu Başkanı ve CEO’su Beth Curley ise Medya ödülüne layik görüldü.

Ayrıca, programda Türk müziğinin unutulmaz eserleri bağlama eşliğinde icra edildi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.