‘Wal-Mart, Migros’u alıyor’ iddiası

‘Wal-Mart, Migros’u alıyor’ iddiası

ABD’li perakende devi Wal-Mart’ın Migros’un yaklaşık yüzde 80 hissesini borçlar dahil 4 milyar dolar değer üzerinden almak için görüştüğü iddia edildi.

Financial Times gazetesi, ABD’li perakende devi Wal-Mart’ın Migros’un yüzde 80 hissesini Londra merkezli BC Partners’tan almak için görüşmekte olduğunu ancak henüz bir teklifte bulunmadığını duyurdu. Habere göre, bu anlaşmaya göre Migros’un değeri borçlar dahil 4 milyar doların üzerinde olacak. Haberlerin ardından dün akşam Migros’tan KAP’a yapılan açıklamada, şirketin ana hissedarı konumunda bulunan BC Partners’ın Migros da dahil, tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirdiği; halihazırdaki görüşmelerin BC Partners’ın olağan iş akışı çerçevesinde olduğu belirtildi.

Migros hisselerinin yüzde 80,51’inin BC Partners’ın kontrolündeki fonların elinde bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk perakende gıda sektöründe öncü ve alanında tecrübeli bir şirket olan Migros’un, bu nitelikleri itibarıyla ulusal ve uluslararası perakende piyasasının önde gelen kuruluşları tarafından takip edilmesi doğaldır. BC Partners bir özel girişim sermayesi şirketi olarak, faaliyetlerinin olağan akışı kapsamında Migros da dahil olmak üzere mevcut tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirmekte olduğundan, bu görüşme ve değerlendirmeler bazı spekülasyonlara yol açabilmektedir. Halihazırdaki görüşmeler BC Partners’ın olağan iş akışı çerçevesindedir.” Migros hisselerinin yüzde 19,49’u halka açık.    

Haberin ardından Migros hisseleri ilk seans açılışı sonrası  tavan fiyata kadar yükselmesinin ardından kısa süre sonra kazanımlarını geri verdi. Hisseler önceki güne göre yüzde 2,65 değer kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.