Ünlü aktör, kahve zinciri ihalesini Starbucks’ın elinden kaptı

Ünlü aktör, kahve zinciri ihalesini Starbucks’ın elinden kaptı

Aktör Patrick Dempsey’in sahibi olduğu yatırım grubu, Seattle merkezli Tully’s Coffee için açılan ihaleyi 9 milyon 150 bin dolar ödemeyi taahhüt ederek kazandı. Dempsey 13 saat süren zorlu ihalenin ardından Twitter’daki takipçilerine, ‘Yeşil canavarla tanıştık ve gözlerinin ta içine baktık. Nihayet bize göz kırptı ve kazandık. Teşekkürler Seattle’ diye seslendi. Yeşil canavar olarak bilinen Starbucks, kaynaklara göre Tully’nin 47 mağazasının yarısı için teklif vermişti. Dempsey ise mağazalar zincirinin tamamını satın aldı.
Satış, Tully’s’in tüm bayilik haklarını da içeriyor.

Öte yandan, bu mağazalara ne olacağı henüz belli değil. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağın verdiği bilgiye göre, 9 milyon 150 bin doların 7 milyon 150 bin doları peşin olarak ödenecek. Geri kalan iki milyon dolar ise zamana yayılacak. İhalenin icra kurulu tarafından 11 Ocak tarihinde onaylanması halinde, anlaşmanın ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Bu satış yaklaşık 500 çalışanı bulunan ve yıllardır sahip olduğu borçlarla mücadele eden Tully için yeni bir başlangıç olacak. Perakende zincirinin iflas başvurusunda bulunduğu Ekim ayında bir açıklama yapan CEO Scott Pearson, “Bizim için en iyi seçenek, bu şirketi çalışır halde tutmaktır” demişti.
  20 yıllık geçmişe sahip Tully’s, sadece 2006 ve 2009 yıllarında kar edebildi. 2006 yılındaki kar Japonya’da bulunan Tully’s mağazasının işletme haklarının satışından elde edilirken, 2009 yılındaki karı getiren ise Green Mountain Roasters’a yapılan 40 milyon 300 bin dolarlık satıştı. Green Mountain ile yapılan anlaşma, şirketin borcunu önemli ölçüde hafifletti ancak Tully’nin nakit sıkıntısı devam etti.  
  Yine Seattle merkezli Starbucks dünyanın pek çok yerinde binlerce şube açarken, Tully’s kara geçebilmek için mücadele ediyordu. Şirket hızlı bir şekilde büyümesine rağmen – 2000 yılında 75 şubesi ve 851 çalışanı vardı – Starbucks’ın elde ettiği kar marjına asla ulaşamadı.
  Tully’s, pazarlama için büyük paralar harcadı. 90’ların sonunda Safeco Field stadyumunda kahve satışı yapmak için Seattle Mariner takımının sponsoru olan Starbucks’ın önüne geçerek 1 milyon dolardan fazla para fazla ödedi. Bu zaman zarfında Tully’s karlılığını sürdürürken, pazardaki yerini korumak için fon stokunu halka arz etti. Halka arzdaki en etkili çaba zincirin 2007 yılındaki girişimi idi.
  Tully’s için Kachi Partners in Colorado, Tully’s Acquisition Group, Direct Media Systems ve Big City Ventures firmaları da teklif vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.