Obamacare’e internet başvurularında teknik sorunlar devam ediyor

Obamacare’e internet başvurularında teknik sorunlar devam ediyor

Başkan Barack Obama’nın büyük mücadele vererek kabul ettirdiği Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası (ACA) için internet üzerinden yapılan başvurularda teknik sorunlar devam ediyor. Teknik sorunların 1 ay içinde çözülebileceği ifade ediliyor.

‘Obamacare’ olarak bilinen yeni sağlık sisteminden faydalanmak isteyenler, 1 Ekim’den itibaren internet üzerinden sigorta planlarına ulaşmaya başladı. Ancak healthcare.gov sitesinden yapılan başvurularda yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle sistem çökmüştü. Başkan Obama, sistemdeki sorunların bir an önce çözülmesi için talimat vermişti. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, sitedeki sorunları çözmek için Yönetim Danışmanı Jeffrey Zients’i görevlendirdi. Zients’i yaptığı incelemeler sonucunda sitenin tam kapasiteli çalışması için 1 aylık bir süreye ihtiyaç olduğunu açıkladı. Sitede ciddi teknik sorunların olduğu belirten Zients, sitede daha önce deneme testi yapılmadığını, bu nedenle sorunun büyük olduğunu söyledi. Yönetim Danışmanı Zients, yaklaşık 700 bin kişinin internet üzerinden başvuruda bulunduğu ifade etti. Şu ana kadar site üzerinden yeni sağlık başvurusunda bulunanlar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

 

Daha önceki açıklamalara göre, sitede herhangi bir sorunun yaşanmaması halinde sadece Ekim ayında 500 bin kişinin başvurması öngörülüyordu.

Site hakkındaki eleştirilere cevap veren Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Kathleen Sebelius ise Cumhuriyetçilerin, yeni sağlık yasasına karşı acımasız eleştirilerde bulunduğunu ifade etti.

Bakan Sebelius’un, yaşanan problemlerle ilgili Kongre’ye ifade vermesi bekleniyor.

Obamacare yasası sayesinde milyonlarca Amerikalı sigortalı olabilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.