“Obama, FED’in başına Summers’ı atayacak”

“Obama, FED’in başına Summers’ı atayacak”

Japonya’nın Nikkei gazetesi, Başkan Barack Obama’nın Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin ardından bu göreve eski Hazine Bakanı Lawrence Summers’ı aday göstereceğini duyurdu.

Nikkei gazetesinin Japonca versiyonunda dün yer alan ve adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Obama’nın Summers’ın aday gösterilmesi için ‘nihai aşamalara’ geldiği belirtilirken, gazetenin İngilizce yayınında Obama’nın, FED başkanlığı görevine Summers’ı seçtiğini gelecek hafta açıklayabileceği belirtildi. Bernanke’nin FED başkanı olarak ikinci görev dönemi 2014 Ocak ayı sonunda dolacak. Summers’ın karşısındaki diğer aday ise halen FED başkan yardımcısı olarak görev yapan Janet Yellen.

 

New York Times ve Washington Post’ta bu ay yer alan haberlerde de Obama’nın bu göreve Summers’ı getirme eğiliminin daha güçlü olduğu belirtilmişti. Atamanın, Senato tarafından onaylanması gerekiyor. Çoğu Demokrat Partili bazı senatörler Summers’ı hazine bakanı olduğu dönemde bankacılık alanındaki bazı politikaları sebebiyle eleştiriyor. Nikkei’ye göre FED’in yeni başkanı gelecek hafta bankanın 17-18 Eylül’deki para politikası kurulu toplantısının ardından açıklanabilir.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.