New York’ta satışlar arttı, gayrimenkul krizi geride kaldı

New York’ta satışlar arttı, gayrimenkul krizi geride kaldı

New York’ta geçtiğimiz yıldan bu yana konut satışlarında görülen istikrarlı yükseliş, gayrimenkul pazarının krizden çıkmasına yardımcı oldu.

New York Gayri Menkul Kurulu (RENBY) Perşembe günü açıkladığı raporda şehirdeki 5 bölgede konutların ortalama satış fıyatlarının yüzde 1 arttığını açıkladı. Rapora göre 2011’in üçüncü çeyreğinde 780 bin dolarlık değere sahip emlaklar 2012 aynı dönemimde 786 bin dolara kadar çıktı.
2012 yılında şu zamana kadar gerçekleşen gayrimenkul satışı ise toplamda 10.963 rakamına ulaştı ve geçen yıla göre yüzde 6’lık bir artış gösterdi.

Rapora gore, şehrin büyük bir bölümünde, özellikle Brooklyn ve Queens bölgelerine 2007’den sonra en yüksek satış oranına ulaşıldı. Hali hazırda Brooklyn bölgesindeki konutların ortalama 619bin, Queens’teki konutların ise 411bin dolar civarında alıcı bulduğu belirtiliyor.

RENBY Başkanı Steven Spinola açıklamasında, “Pazarda yaşanan yavaş, düzenli ve istikrarlı yükseliş krizin geçtiğini ve New York’taki gayrimenkul pazarının güven kazandığını kanıtlıyor.” ifadelerini kullandı.

CitiHabitats Gayrimenkul Grubu Genel Müdürü Set Hirschhorn ise yabancı yatırımcıların New York pazarına daha çok güvendiğini ve bu güven birçok bölgede satış fiyatlarının artmasına sebep olduğunu belirtti.
Yatırımcıların gayrimenkul alımında acele ettiklerini de vurgulayan Hirschhorn, “Müşteriler konut almakta aceleci davranıyorlar çünkü biliyorlar ki yarınki fiyatlar daha pahalı olacak.” dedi.
Şehir dışındaki bölgelerin artık alternatif olarak görülmediğini de belirten Hirschhorn, alıcıların zamana değer verdiğini ve şehir merkezinden evlerine gidiş gelişlerde uzun süre harcamak istemediklerini ifade etti.

New York’ta bölge bölge satış fiyatları ve adetleri aşağıdaki gibi gerçekleşti,

Ortalama satış fiyatları
Manhattan: $1,370,000
Brooklyn: $619,000
Staten Island: $422,000
Queens: $411,000
Bronx: $345,000

Satılan konut adeti
Manhattan: 10,963
Queens: 3,103
Brooklyn: 2,763
Staten Island: 781
Bronx: 569

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.