Koch kardeşler LA Times ile Chicago Tribune almaktan vazgeçti

Koch kardeşler LA Times ile Chicago Tribune almaktan vazgeçti

ABD siyasetinin ve iş dünyasının etkili isimlerinden olan Koch kardeşler, bir süredir ilgilendikleri Tribune Şirketi’ni (Company) almaktan vaz geçtiklerini duyurdu.

İçinde ABD’nin ve dünyanın tanınmış gazetelerinden Los Angeles (LA) Times ile Chicago Tribune gibi çok sayıda gazete, tv kanalı ile dergileri bulunduran  Tribune Şirketi’ni almaktan vazgeçtiği haberlerini Koch Sanayi sözcüsü Michael Calderone doğruladı. İlk olarak Daily Caller adlı internet sitesinin verdiği habere göre Koch kardeşlerin Tribune Şirketini almaktan vazgeçtiği belirtildi. Sözcü Calderone, firmalarının bir süredir Tribune Şirketi ile ilgilendiğini doğrulayarak, ‘‘Daily Caller da çıkan haber doğrudur’’ dedi.

Milyarder Koch kardeşler, Cumhuriyetçi Parti taraftarlığı ile siyaset arenasında etkili isimler arasında yer alıyor. Koch kardeşlerin bir süredir almak için pazarlık yürüttüğü Tribune Şirketi ise LA Times, Chicago Tribune, Baltimore gibi liberal çizgide yayın yapan gazeteleri bünyesinde barındırıyor. Koch kardeşlerin Tribune Şirketi’ni alma ihtimali ABD basınında geniş yankı uyandırmıştı. Zira ülkedeki liberal ile muhafazakar medya arasındaki dengeleri ciddi oranda etkileyebilecek bu pazarlığın sonucu merakla bekleniyordu.

Daily Caller web sitesinin haberine göre Koch kardeşleri liberallerin kalelerinden olan Tribune Şirketi’ni almaktan vazgeçiren nedenin bu firmanın bütçesinin kötü olmasının başlıca sebep olduğunu dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.