Kablo sektörü ABD pazarında nabız yokluyor

Kablo sektörü ABD pazarında nabız yokluyor

Türkiye İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, amaçlarının ABD-Türkiye arasında ihracat oranını yükseltmek olduğunu söyledi.


Türkiye’den 8 kablo firması ile birlikte New York ve Chicago’da çeşitli iş temaslarında bulunacak grubun önderliğini yapan Özutku, Ekonomi Bakanlığı olarak yeni anlayışla yola çıktıklarını ve işadamlarının karşıklı olarak masaya oturmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. CEM 1852New York’taki Türkevin’de Turkish Elektro Technology (TET) ile Ekonomi Bakanlığı’nın ortakaşa düzenlendiği tanışma resepsiyonunda konuşan Özutku, öncelikle sektörel grupların bir araya gelip ihtiyaç analizleri yapıldıktan sonra harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Şirketlerin ihtiyaçlara göre eğitim ve danışmanlık hizmetleri almasının önemine değinen Özutku, Türkiye ihracatının günden güne artacağına inandığını ifade etti.


İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Pamukkale Kablo yönetim kurulu üyesi  Mehmet Kavaklıoğlu ise, Türkiye’nin kablo sektöründe bulunduğu bölgenin en büyüklerinden olduğunu, bu alanda  günden güne büyüdüğünü söyledi. Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türki cumhuriyetlere 2.5 milyar dolar kablo ihtaracatı yaptıklarını kaydeden Kavaklıoğlu “ Bölgemizde en büyüklerdeniz. Kablo sektörü 5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Ama  ABD ile kablo ticaretimiz neredeyse sıfıra yakın. Biz bu sektörde başka coğrafyalara yayılmak istiyoruz. Bunun için bakanlık tarafından destek alıyoruz. Biz de ABD pazarına girmek için şirketlerle görüşmeler yapıyoruz.”diye konuştu.


ABD’li işadamları ile iş görüşmeleri yapan Ören Kablo Genel Müdürü Melih Reçer de, ilk ziyareterinin gözlem ve çevreyi tanıma açısından önemli olduğunu, bundan sonraki görüşmeler için iyi bir alt yapı hazırlamak istediklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.