General Electric eski CEO’su: Açıklanan işsizlik oranları sahte

General Electric eski CEO’su: Açıklanan işsizlik oranları sahte

Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan rakamlara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde işsizlik oranı son 4 senedir ilk kez yüzde 8’in altına indi. Başkanlık seçimlerine bir ay kala gelen bu haber piyasaları memnun ederken, Cumhuriyetçi parti taraftarları arasında huzursuzluğa neden oldu.

General Electric eski CEO’su Jack Welch, yüzde 7.8 olarak açıklanan işsizlik oranına tepkisini Twitter üzerinden bir komplo teorisi ile ortaya koydu. Welch, oranın açıklanmasının hemen ardından 1.3 milyon takipçisine: “İşsizlik rakamları inanılmaz. Bu Chicagolu çocuklar her şeyi yapar. Tartışamıyorlar, rakamları değiştiriyorlar” diye yazdı.

jack welchHaberin medyada yer alması üzerinde Fox TV’ye bir açıklama yapan Welch, “Bence bu sonucun seçimden bir ay önce bu şekilde çıkması ironik. Bu rakamların nasıl sayıldığının ciddi bir biçimde tartışılması gerekiyor.” diye konuştu. Welch, “Ortaya çıkan rakamlar üzerine herkes kendi sonucuna ulaşabilir” dedi.

Liberal medyanın sert tepki gösterdiği olaya Fox TV spikeri Connell McShane de kayıtsız kalamadı. “Daha önce bir ‘aptallıklar sezonu’na girdiğimizi söylemiştim. İşte Welch’in açıklamaları” diye söze başlayan McShane, eski CEO’nun görüşünü destekleyen herhangi bir veri bulunmadığını söyledi. Fox spikeri, “Rakamlar sahte değil. Rakamların üzerinde oynandığını gösteren en ufak bir kanıt yok. Tek bir bilgi bile yok. Bu yola girmemek gerek” diye konuştu.  

Siyaset uzmanları ise seçimlerden hemen önce düşen işsizlik oranlarının başkan Obama’yı en güçsüz olduğu alanda rahatlatacağı görüşünde birleşiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.