[Foto Galeri] New York Otomobil Fuarı’nda arabaların yeni teknolojileri göz kamaştırdı

[Foto Galeri] New York Otomobil Fuarı’nda arabaların yeni teknolojileri göz kamaştırdı

New York şehrinde başlayan 113. Uluslararsı Otomobil Fuarı’nda arabaların kaza güvenlik teknolojileri damgasını vurdu.

General Motors, Ford, Chrysler gibi Amerikan markaları başta olmak üzere Alman, Japon, Güney Koreli ve İngiliz markaların 2014 model yeniliklerinin öne çıktığı Javit Center’daki fuarda 43 otomobil markası yer alıyor. 2014 arabalarında kazaya karşı önemleri artıran teknolojinin kullanılması dikkat çekti. Yılda ortalama 1 milyon insanın ziyaret ettiği otomobil fuarı  7 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.

Yaklaşık 78 bin metre karelik alanda bin tane arabanın sergilendiği fuarda, büyük ilgi toplayan Alman markası BMW, 2014 modellerinde kaza durumunda veya arabadaki herhangi bir sorunda en yakın servisi otomatik olarak uyaracak sistemi tanıttı.  Kaza durumunda arabadaki sistem, otomatik olarak BMW yetkili servisini bilgilendirecek. Yine bir ilk olarak arabalarda 4 G LTE  internet bağlantısı imkanı sağlanacak. Arabadaki yolcuların diz üstü bilgisayar ve telefonlarında internet kullanabilecek.  İngiltere’nin  en büyük otomotiv şirketlerinden Land Rover, Sport 2014 modelinde, şoförü yol ve araba ile ilgili bilgilendirecek ileri düzeyde  ‘şoför yardım teknolojisini’ kullanacak.

Japonların lüks araba markası Lexus’ta , 2014 modellerinde kaza öncesi arabanın güvenliğini sağlayan ve sürücüyü uyaran teknolojiyi tanıttı. Yeni teknoloji ile 38 km hızla giden aracın herhangi bir kaza anında, arabanın 4 tekeri otomatik olarak durabilecek.

General Motors yeni ‘Chevrolet SS Sedan’ markası ise ilgi çeken bir başka araba oldu. 8 silindir ve 415 beygir gücündeki araba ilk defa New York Otomobil Fuar’ında görücüye çıktı.  

 

Dünyaca ünlü spor araba markası Porshce’nin 1964 yılında ürettiği arkadan itişli ‘Porsche 911’ ilgi gören arabalar arasındaydı. Porshe 911 modelinin önümüzdeki yıl 50.yılı kutlanacak.

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.