Dolar Türkiye’de tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Dolar Türkiye’de tüm zamanların en yüksek seviyesinde

ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke’nin açıklamalarının ardından, Borsa’da ve altında düşüş yaşanırken, Amerikan Dolar’ı rekor kırdı.

 

FED’in bu sene sonlarına doğru tahvil alımını azaltabileceğinin açıklanmasıyla birlikte BIST güne sert satışlarla başladı. BIST 100 endeksi ilk seansı yüzde 4,36’lık düşüşle 75,397.06 puandan kapattı. İkinci seansta da düşüşünü sürdüren endeks, 5 bin 35 puan gerileyerek günü 73 bin 799 puandan tamamladı. Borsa’nın değer kaybı dünkü kapanışa göre -6,39 olarak gerçekleşti.

 

MERKEZ BANKASI MÜDAHALE ETTİ

 

Serbest piyasada 1.93 sınırını geçen ABD doları tüm zamanların rekorunu kırdı. Güne sert yükselişle başlayan dolar öğleden sonra Merkez Bankası’nın müdahaleleriyle birlikte bir ara 1,9180 seviyesine çekilmesine rağmen günü 1,9357 TL’den tamamladı. Euro ise 2,5516 TL’den günü kapattı. Euro-dolar paritesi 1,3187 seviyesinde.

 

Piyasalardaki karışıklıktan altın da etkilendi. Altın bir önceki güne göre yüzde 3,87’lik düşüş ile son yılların en düşük seviyesi olan 1298,40 dolara geriledi.

 

Fed Başkanı Ben Bernanke, ABD Merkez Bankası’nın, ekonominin iyileşmeye devam etmesi halinde bu sene sonlarına doğru tahvil alımı programını yavaşlatabileceğini ve gelecek sene de tamamen bitirebileceğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.