Citigroup’ta bir devir kapandı

Citigroup’ta bir devir kapandı

Citigroup CEO’su Vikram Pandit 2007 Aralık ayından beri sürdürdüğü görevinden istafa etti.


Citigroup tarafından yapılan yazılı açıklamada Pandit’in bugun itibariyle istifa ettiğini yerine Şirketin Afrika, Ortadoğu ve Avrupa CEO’su olan Mike Corbat’ın göreve getirildiğini duyurdu. Citigroup’un 3.çeyrekte kar oranlarında yüzde 88 düşüş yaşandığının açıklanmasından sonra istifa eden Pandit, yerine atanan Corbatı için ” 29 yıllık tecrübesi ve liderliğiyle geçmişte yaptığımız çalışmaları başarıyla sürdürecektir.”ifadelerine yer verdi. Pandit son yıllardaki gelişmelere bakarak bu sorumluluğun bir başkansının almasına karar verdiğini belirtti.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Michael O’Neill ise Pandit’in ayrılma kararına saygı duyduklarını belirtti. O’Neill, finansal krizin başlamasından bu yana Pandit’in bankanın sermaye yapısını başarıyla düzenlediğini ve yeniden yapılandırdığını ifade etti.

ABD’nin en büyük üçüncü bankası olan Citigroup 2006 yılında Forbes dergisi tarafından dünyanın büyük şirketi olarak gösterilmişti. Türkiye’de de yatırımları olan dev bankanın merkezi New York’ta bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.